Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: دکتر صیدی در کنفرانس مهندسی مالی ایران تحلیل کرد: ریسک های مالی در سال 96 - 1395/12/05

پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی مالی ایران با همکاری شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(سهامی عام) پنجشنبه  5 اسفند 1395 در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر حجت اله صیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در این کنفرانس بین المللی که با موضوع «مدیریت ریسک مالی» و با حضور سه نفر از استادان اروپایی حوزه مدیریت مالی برگزارشد، به عنوان اولین سخنران پشت تریبون رفت و درباره «الزامات مدیریت ریسک مالی در عدم اطمینان های پیش رو در سال 1396» سخن گفت.

دکتر صیدی گفت: سال 1396 برای اقتصاد ایران سال ویژه ای است و از همین رو، باید بتوانیم در عرصه عمل آموخته های خود را بکار گیریم.

وی با استفاده از تمثیل جاده چالوس به عنوان جاده ای زیبا و چشم نواز و در عین حال خطرناک اظهار کرد: به هنگام رانندگی در این جاده با دو دسته خطرات «پیش بینی شده» مانند پیچ های خطرناک و «غیرپیش بینی شده» مانند ریزش کوه مواجه می شویم. در زمستان این جاده لغزنده تر و در نتیجه خطرناک تر می شود. در عین حال، ممکن است شرایط با برف و کولاک و طوفان بدتر هم بشود به گونه ای که حتی نمی دانیم چند دقیقه دیگر چه اتفاقی رخ می دهد و ما باید چکار کنیم.

وی فعالیت اقتصادی در این شرایط را به رانندگی در مه سنگین و غلیظ تشبیه کرد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی افزود: در این شرایط ابهام ها زیاد است، در عین حال نمی توانیم خودرو را متوقف کنیم، بلکه پیمودن راه در این شرایط تجهیزات خاص خود را می خواهد. سال 1396 چنین مشخصاتی دارد و بسیار غبار آلود است.

وی از «عوامل ساختاری اقتصاد ایران»،« وضعیت اقتصاد جهان در آینده» و «رویدادهای خاص سال 1396» به عنوان سه مولفه اصلی و اثرگذار بر شرایط اقتصاد ایران نام برد و گفت: اگر چه این مولفه ها همیشه هستند اما در سال آینده عناصر خاصی را به ما تحمیل می کنند.

به گفته دکتر صیدی، با وجود نقاط قوت اقتصاد بزرگ ایران بهره وری پائین، نرخ تورم، نا ترازی و کسری بودجه کشور که ممکن است سال آینده قابل توجه باشد، وابستگی اقتصاد به نفت و عدم شفافیت کافی اقتصاد، محدودیت های ساختاری اقتصاد ایران را تشکیل می دهند.

وی درباره شرایط اقتصاد جهان نیز اظهار کرد: اثر رئیس جمهور شدن دونالد ترامپ در آمریکا بر اقتصاد جهان قابل توجه است. سیاست های او در تجدیدنظر در مالیات ها، تقویت زیر ساخت های آمریکا و در زمینه انرژی مهم هستند و در کوتاه مدت باعث تلاطم در اقتصاد جهان خواهند شد و شاید به طور موقت باعث افزایش تقاضا برای کالاهای پایه بشود. کاهش رشد اقتصاد چین، جنگ اقتصادی آمریکا با چین، برگزیت، افراط گرایی در اروپا و در نهایت وضعیت بغرنج خاورمیانه و انرژی این منطقه از جمله ریسک های کلیدی اقتصاد جهان به شمارمی روند.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی از کسری بودجه  60 تا 70 هزار میلیارد تومانی در سال آینده، وضعیت سیستم بانکی، تلاطم بازار های ارز و طلا، افرایش نقدینگی فزاینده، اوراق بدهی و افزایش بدهی های دولت، رشد اندک سرمایه گذاری خارجی به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و اصلاحات اقتصادی احتیاط آمیز و همچنین اثرات رقابت های انتخاباتی و برگزاری آن نیز به عنوان شرایط خاص سال 1396 نام برد.

وی در تشریح وضعیت ویژه صنعت بانکداری در ایران نیز گفت: از آنجا که این صنعت در حکم شبکه مویرگی اقتصاد است و خون باید فعالانه در این شبکه گردش کند، در صورتی که دچار مشکل شود، کل اقتصاد را تحت تاثیر خواهد داد. به تعبیری الان وضعیت نظام بانکی در ساعت 8 صبح حادثه پلاسکو قرار دارد که البته قابل مهار است و جلوگیری از فروریختن آن نیازمند بکارگیری تدابیر جدی است.

وی از کیفیت پائین دارایی های بانک ها (تسهیلات در مقابل سپرده ها که بدهی های با کیفیت بانک ها است) به عنوان یکی از معضلات نظام بانکی یاد کرد و گفت: دارایی های بانک ها متورم است اما از کیفیت لازم برخوردار نیست. با افزایش رقابت بین بانک ها برای جذاب کردن نرخ سود سپرده ها، نرخ سود تسهیلات نیز افزایش می یابد که منجر به افزایش هزینه بنگاه ها و نهاده های تولید می شود. این در حالی است که اغلب بانک ها برای سال آینده به جای سود، «زیان» پیش بینی کرده اند. از این رو، پرداختن به مدیریت ریسک مالی در اقتصاد ایران در آستانه ورود به سال 1396 امری حیاتی است.

دکتر صیدی همچنین با اشاره به تدوین و اجرایی شدن برنامه 7 ساله گروه سرمایه گذاری خوارزمی در سال 1392 و در پی آن فعال شدن کمیته ریسک در شرکت سرمایه گذاری خوارزمی گفت: در این کمیته سه ریسک مالی، نوآوری و سرمایه های فکری را به عنوان ریسک های مهم تر برای خوارزمی تعریف کردیم.

وی با بیان این که دارای بنگاه های سرمایه گذاری، سرمایه فکری است، اظهار کرد: از این رو، طی سه سال گذشته تلاش کردیم ترکیب سبد سهام را بهینه و فعالیت های ارزی و بین المللی را پیگیری و به حوزه استارت آپ ها ورود کنیم.بنگاه ها باید فعالیت های خود در حوزه بین الملل را گسترش دهند تا از برخی ریسک های داخلی مصون بمانند. بنگاه ها با تجهیز کردن خود به این ابزارها می توانند در این فضا غبار آلود پیش روند.

این گزارش همچنین حاکی است که وحید زندیه، دانشجوی دکتری مدیریت مالی دانشگاه علوم و تحقیقات و یکی از کارشناسان ارشد سرمایه گذاری در شرکت خوارزمی نیز در پنل دانشجوی پنجمین کنفرانس مهندسی مالی ایران بحثی با عنوان «مدل سازی مدیریت ریسک» را ارایه کرد.

بر پایه این خبر، در پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی مالی از شرکت سرمایه گذاری خوارزمی به دلیل مشارکت فعال در برگزاری این کنفرانس با اهدای لوح تقدیر به طور ویژه قدردانی شد.












تعداد بازدید : 2094
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...