Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: سرمقاله وخارزم به قلم دکتر حجت‌اله صیدی/ در مسیر انتخاب دوازدهم - 1396/02/31

 دکتر حجت‌اله صیدی

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی

 

جهان با سرعت، قدرت و جدیت برای ۲۰۲۰ آماده می‌شود. از ژاپن و کرة جنوبی، استرالیا و چین در شرق کرة خاکی گرفته تا خاورمیانه، اروپای غربی و آفریقای جنوبی در قلب جهان و درنهایت کشورهای اثرگذار آمریکای شمالی و جنوبی در آن سوی آب‌ها، هرکدام چشم‌اندازی برجسته برای خود در سال ۲۰۲۰ تدوین کرده‌اند و سال‌هاست با اجرای برنامه‌های عملیاتی، پیش می‌روند. متن و شکل هرکدام از این برنامه‌ها دیدنی و آموختنی است و از این میان می‌توان تنها در تصویری که از شهرهایی مانند سئول - که یکی از مهم‌ترین خیابان‌هایش، تهران نام دارد -، شانگهای و جاکارتا در خاور دور یا دبی، استانبول و دوحه در نزدیکی سرزمین خود، یا هرکدام از کلان‌شهرهای غربی در سال مورد نظر ارائه می‌شود، تامل و تصویری کلی از جهان متفاوت و پیشرفته در آن سال را در ذهن مجسم کرد؛ تصویری که اراده‌های آهنین مدیران، دانشمندان، سیاست‌گذاران و مجریان صلح‌جو، توسعه‌گرا، مسئول و پاسخ‌گو آن را در اندک زمانی از ذهن به عین انتقال می‌دهند و شهروندان آن سرزمین با استانداردهایی به مراتب بالاتر از منظر برخورداری بیشتر از رفاه عمومی، فرهنگ غنی، سرمایة اجتماعی، امید به آینده و در غایت خوش‌بختی و شادکامی روز را به شب می‌رسانند و رویاهای خود را تحقق‌یافته می‌بینند. برای تامل در این باب، کافی است فقط به مورد اکسپو ۲۰۲۰ اشاره شود که از سال ۲۰۱۳ برنامه‌ریزی شده و قرار است از اکتبر ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱  با حضور بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و بزرگ جهان در شهر کوچک دبی برگزار شود و کمترین درآمدی که برای آن برآورد می‌شود، فراتر از کل درآمد سالانة بسیاری از کشورهای خاورمیانه در زمان خود خواهد بود.

     اکنون می‌توان دقایقی چشم بر هم نهاد و جایگاه سرزمین ثروتمند ایران را در آن سال مجسم کرد. در جهان مسطح، بدون مرز و سرشار از رقابت امروز، اگر کشوری نتواند جایگاه، سهم و نقش خود را درست و دقیق تعریف کند و در آن مسیر گام‌هایی استوار بردارد، ناگزیر خواهد بود تا نقشی را که رقیبان برایش تعریف کرده‌اند، بپذیرد و در دایره‌ای که ترسیم کرده‌اند، بازی کند. و این البته سنت تبدیل‌ناپذیر پروردگار جهانیان است که در کلام وحی بارها تجلی یافته است. جمهوری اسلامی ایران اما، در نهایت خوش‌وقتی، سال‌هاست چشم‌انداز بلندمدت خود را ترسیم و جایگاه خود در جهان را در سند مهم و معتبر 20 ساله‌ای تبیین کرده است. آن‌چه تضمین‌کنندة دست‌یابی به اهداف بلندپروازانة این سند است، پای‌بندی به اجرای برنامه‌های پنج سالة توسعه است که در دولت‌های سازندگی و اصلاحات با قوت هرچه تمام، و البته با وجود دشواری و ناهمواری راه، عینیت یافته و ششمین برنامة آن در اسفند ماه گذشته به تصویب رسیده است. بر اساس این برنامه، که افق آن به افق ۲۰۲۰ نزدیک است، کشور با برخورداری از میانگین نرخ رشد ۸ درصدی، در زمرة یکی از پیش‌روترین اقتصادها در گروه ۲۰ بوده و با توجه به ترکیب نسبتا جوان جمعیت نرخ بی‌کاری نیز به کمتر از  ۷ درصد کاهش خواهد یافت. در کنار این برنامه، سند راهبردی مهمی چون سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز در سال ۱۳۹۲ از سوی رهبر بزرگوار انقلاب ابلاغ شده است که از منظر شاخص‌های مهم تاب‌آوری نظیر شفافیت، سرمایه‌های انسانی، اقتصاد دانش‌بنیان، بهره‌وری، رقابت‌پذیری و خلق ثروت، کشور را از رتبه‌ای رضایت‌بخش در جهان برخوردار خواهد ساخت که شاه‌بیت آن درون‌زایی اقتصاد و تعامل با بیرون است.

     در رقابت‌های انتخاباتی دوازدهمین دورة ریاست جمهوری، بخش مهمی از نکات مطرح‌شده از سوی نامزدهای محترم در مناظره‌ها‌، گفت‌وگوهای خبری و برنامه‌های تبلیغی، فارغ از میزان واقع‌بینی، ارزش محتوایی، سودمندی و مقصود اصلی گویندة آن، نشان از اقتصادمحور بودن رویکرد آنان داشته است و این البته مایة مباهات فعالان عرصة کسب‌وکار است. آن‌چه مسلم است، برندة‌ انتخابات دوازدهم، بخش مهمی از همت خود را مصروف اقتصاد خواهد ساخت و از این باب، بنگاه‌ها باید خود را برای مواجهه با سناریو‌های مختلف و فرصت‌ها و تهدیدهای هرکدام آماده سازند. رویکرد تاییدی نمایندگان دولت کنونی در مناظره نسبت به برجام و رویکرد انتقادی نمایندگان جناح مقابل، هر دو بر لزوم استفادة حداکثری از فرصت‌های برجام تاکید می‌کنند و از این منظر، می‌توان فضای پیش رو را در سال‌های آتی، فضایی رو به گسترش و نه تحدید ارزیابی کرد. بر این اساس، گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی، در راستای برنامة راهبردی هفت سالة خود و ثروت‌آفرینی پایدار برای نسل‌ها، بر آن است تا با رصد کردن دقیق فرصت‌های پس از انتخاب دوازدهم، برنامه‌های عملیاتی خود در توسعة سرمایه‌گذاری‌ها را چه در بازار داخل و چه در بازارهای بین‌المللی گسترش دهد. شور و هیجان و شکوه ایام انتخابات که دلیل محکمی بر ارتقای مردم‌سالاری در ایران است، انگیزه‌ای دو چندان برای گام برداشتن در مسیر رشد شرکت و دست‌یابی به اهداف چشم‌انداز هفت ساله را می‌دهد، زیرا بر اساس پژوهش‌های معتبر اقتصادی و اجتماعی، هیچ متغیری به اندازة مردم‌سالاری، مسیر توسعه و رشد و رونق را هموار نمی‌کند. باشد که گروه بزرگ خوارزمی در ماه‌های پیش رو نقشی موثر در درون‌زایی اقتصاد و تعامل با اقتصادهای آن سوی مرزها ایفا کند و ضمن خلق ارزش برای سهام‌داران ارجمند، در توسعه‌یافتگی کشور نیز سهیم گردد.    

 



تعداد بازدید : 2511
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...