Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: نهمین همایش مدیران گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی به کار خود پایان داد - 1396/05/26

دومین روز از نهمین همایش مدیران گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی در ارومیه با حضور فعال مدیران و کارشناسان ارشد گروه خوارزمی و با سخنرانی دکتر سید مهدی برکچیان و دکتر حجت‌اله صیدی برگزار شد.

دکتر سید مهدی برکچیان، استاد اقصاد دانشگاه شریف و مشاور مدیرعامل شرکت خوارزمی در این همایش به بررسی چشم‌انداز تورم و رشد اقتصادی تا سال 1400 پرداخت.

برکچیان خاطرنشان کرد: در اقتصاد ما نرخ رشد اقتصادی بلندمدت توسط نرخ رشد موجودی سرمایه تعیین می‌شده است. برای ما نیروی کار گلوگاه تولید نبوده و رشد بهره‌وری هم تقریبا صفر بوده است. در واقع فقط بازار سرمایه گلوگاه رشد ما بوده و در سال‌های آینده هم وضعیت به همین ترتیب خواهد بود. در حال حاضر رشد موجودی سرمایه در کشور به نزدیکی صفر رسیده و خروج از این وضعیت بسیار دشوار است. در این شرایط اقتصاد ما برای رشد فقط و فقط به سرمایه‌گذاری‌های عظیم نیازمند است.

او گفت: اگر سرمایه‌گذاری ما در سال‌های آتی به طور مستمر با رشد خوشبینانه 10 درصدی مواجه شود، نرخ رشد اقتصادی در غیرواقع‌بینانه‌ترین حالت 3.2 درصد خواهد بود. در نتیجه ما سال‌های آسانی را پیش رو نداریم و اگر اصلاحات جدی در ساختار اقتصاد رخ ندهد، رشد زیر 3 درصد برای ما قطعی است. به بیان دیگر، در سطح کلان رشد تقاضای داخلی در اقتصاد ما در بهترین حالت، سقف 3 درصدی خواهد داشت. البته بازارهای بکری هم هست که می‌شود به آنها وارد شد و کسب و کارهایی هستند که شرایط رشد دارند، اما به طور کلی و در سطح کلان، اوضاع تقاضا امیدوارکننده نخواهد بود.

برکچیان تاکید کرد که در شرایط کاهش رشد تقاضا، رشد شاخص‌ فروش بنگاه‌ها در صنایع مختلف کاهش پیدا خواهد کرد. در این شرایط تقاضای داخلی دیگر نمی‌تواند موتور رشد باشد و یک رقابت سخت داخلی برای سهم گرفتن از بازار میان بنگاه‌های اقتصادی داخلی آغاز خواهد شد.

او با اشاره به این که انتظار می‌رود، در افق میان‌مدت 5 سال آینده، تورم ما به طور متوسط 23 درصد باشد، گفت: باید بازارهای صادراتی قابل وصول در اطراف کشور شناسایی و برای ورود به آنها برنامه‌ریزی شود تا ریسک داخلی را با تقاضای خارجی جبران کرد. البته با توجه به افزایش ریسک خارجی با ظهور ترامپ، لازم است، آن دسته از بازارهای خارجی در نظر گرفته شوند که کمتر در معرض ریسک مسدود شدن ارتباطات بانکی خارجی و تحولات سیاسی هستند.

برای عبور از موانع برنامه‌ریزی کنیم

دکتر حجت‌اله صیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی و سخنران اختتامیه همایش نهم نیز با تاکید بر لزوم ایجاد فضای گفت‌وگو در سازمان‌های تجاری گفت: مهم‌ترین عامل موفقیت هلدینگ‌های تجاری، اداره صحیح شرکت‌های زیرمجموعه است. برای اداره صحیح باید ساختار مناسب ایجاد کرد. حتی برخی شرکت‌های بزرگ دنیا که درآمدشان با GDP برخی کشورها برابری می‌کرد، به خاطر ضعف در اداره نابود شده‌اند. اگر به دنبال اداره صحیح هستیم، باید روی ساختار سازمانی و ترکیب هیات مدیره خود کار کنیم.

او اضافه کرد: امروز تجربه مدیریت عمومی یک تجربه شکست‌خورده است، مدیر باید در حرفه خودش تخصص لازم را داشته باشد تا بتواند عملکرد مدیریتی مناسبی ارایه دهد. با این حال، مدیران باید بدانند یکی از مشخصه‌های مهم مدیران بزرگ، تواضع است. تواضع داشتن به این معناست که بتوانیم خوب گوش بدهیم و ندانسته‌هایمان را بپذیریم. اگر بخواهیم شرکتمان متحول شود، اول باید خودمان را ارتقا بدهیم.

صیدی گفت: قرارگرفتن در وضعیت نامناسب اقتصادی جزو ذات محیط کسب و کار است و نباید ما را ناامید کند. باید انگیزه داشته باشیم برای ادامه راه. نباید فراموش کنیم که مشکلات اقتصادی فقط خاص ایران نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد. چرخه اقتصاد و کسب و کار تا بوده، همین بوده. با این حال، در دنیای امروز دیگر لازم نیست در مه رانندگی کنیم. مسیر را با همه موانعش می‌شناسیم و با آگاهی از موانع می‌توانیم برای آنها برنامه‌ریزی کنیم. باید سهم‌مان را در فرصت ها و امکان رشد اقتصادی کشور تعریف کنیم. چشم‌انداز اقتصادی شاید در سطح کلان سایه روشن هایی داشته باشد، اما در سطح بنگاه‌های اقتصادی، قابل مدیریت است. اگر در راه رسیدن به هدف سماجت داشته باشیم، حتما به نتیجه می‌رسیم.

در ادامه روز دوم همایش، آخرین میزگرد نهمین همایش خوارزمی با عنوان «راه خوارزمی؛ چشم انداز 1399» با حضور دکتر محمدحسن واصفی، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت سینادارو؛ مهندس منصور راد، مدیرعامل شرکت نفت و گاز و پتروشیمی زیما؛ عباسعلی ارجمندی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی و دکتر ابوالعلایی دبیر پانل و عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی ایران برگزار شد و مدیران شرکت‌ها چالش‌ها، تهدیدها و فرصت‌های بیرونی و نقاط ضعف و قوت درونی را مورد بررسی قرار دادند.
















تعداد بازدید : 4840
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...