Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: فصل سپید انتظار/ سرمقاله وخارزم دي ماه به قلم دكتر حجت اله صيدي - 1396/10/02

دكتر حجت اله صيدي

مديرعامل شركت سرمايه گذاري خوارزمي

زمستان با تمام صحبت سرما و دندانی که دارد، از آن روی که خبر از آمدن بهار سبز می‌دهد، فصل سپید انتظاری شیرین نیز هست. گرچه درختان را خواب زمستانی فرا می‌گیرد، اما رویای شیرین سبز برخاستن، زخم تیغ هرس را التیام می‌بخشد و اشتیاقی دوچندان برای رویش جوانه‌ها می‌آفریند. زمستان امسال نیز ارائة برنامة مالی دولت دوازدهم،‌ امیدی دل‌نشین را در فضای تا حدودی سرد و پیچیدة اقتصاد کشور فراهم آورده است.

  لایحة بودجة نودوهفت، ضمن آن‌که نشان از رویکرد توسعه‌گرای دولت تدبیر و امید و ارتقای شفافیت عملیات مالی دستگاه‌های مختلف دارد،‌ برای سرمایه‌گذاران،‌ بنگاه‌ها و فعالان بازار سرمایه پیام‌های امیدوارکننده‌ای نیز به ارمغان می‌آورد. کاستن از سهم درآمدهای نفتی در بودجة عمومی و افزودن این درآمدها به منابع صندوق توسعة ملی در صورت پای‌بندی به اجرای دقیق آن، گام بلندی برای تقویت زیرساخت‌ها و توسعه‌یافتگی است که در کنار معقول ساختن اعتبار طرح‌های عمرانی می‌تواند به رونق مناسبی در بخش ساخت‌وساز و سرمایه‌گذاری منجر شود. مفاد تبصرة هجده لایحه نیز نشان از توجه عملیاتی دولت به حمایت از تولید و اشتغال دارد که علامتی امیدوارکننده برای بنگاه‌هایی است که از رکود سال‌های اخیر رنج فراوان بردند. به‌علاوه،‌ ارقام مربوط به واگذاری دارایی‌های مالی و سرمایه‌ای،‌ رونق بازار بدهی و بازار سهام را نوید می‌دهد که در صورت اجرای کامل، می‌تواند بازار سرمایه را از افقی به مراتب امیدوارکننده‌تر برخوردار سازد. در این رابطه، توجه به دو نکتة کلیدی متفاوت از نکات پیش‌گفته ضرورت دارد، که نخستین آن، مواردی از بودجه است که بیشتر مورد نقد اقتصاددانان، صاحب‌نظران و فعالان اقتصادی و سیاسی طرفدار عدالت اجتماعی قرار گرفته و آن، تورم‌زا بودن لایحه به دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی است و نکتة بعدی چگونگی برخورد مجلس شورای اسلامی با این لایحه است که ممکن است در نسخة نهایی، برخی ارقام و ردیف‌های پیشنهادی از سوی دولت را دچار تغییر کند.

 

  افزایش تدریجی نرخ ارز، بروز علایمی جسته و گریخته از افزایش معاملات واحدهای مسکونی و گزارش‌های میان‌دوره‌ای برخی شرکت‌های مهم بورسی، در کنار توفیق نسبی بانک مرکزی در مهار نرخ سود سپرده، امیدواری به رشد شاخص کل در بازار سرمایه را نیز افزایش و استحکام بخشیده است، و از این منظر است که گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی نیز برای برخورداری از این فرصت‌ها، که در کنار تهدیدها و محدودیت‌هایی مانند عدم تعادل‌های ساختاری محیط کسب‌وکار و اقتصاد ایران، تنگنای مالی، وضعیت بانک‌‌ها و هم‌چنین ریسک سیستماتیک مربوط به مسائل سیاسی بین‌المللی و منطقه‌ای قرار دارند و مانند همیشه پابه‌پای هم نیز پیش می‌روند، برنامة عملیاتی خود را برای ارتقای ترکیب سبد سرمایه‌گذاری بلندمدت و کوتاه‌مدت و بهبود عملکرد شرکت‌های فرعی و وابستة گروه به‌روز می‌کند تا بتواند حداکثر بهره را از فضای پیشِ رو ببرد و گام‌های مشتاق خود را برای ثروت‌آفرینی پایدار بردارد.

 سه ماه باقی‌مانده تا پایان سال خورشیدی که پایان سال مالی بسیاری از شرکت‌های گروه است، فصلی چالشی برای دست‌یابی به بیشترین نتایج مثبت عملکرد است. در این میان، شرکت نیرو پارسه با بهره‌برداری از نیروگاه تنکابن در بهمن ماه،‌ رشد فروش و سودآوری را رقم خواهد زد که البته بخش مهمی از نتایج آن در سال آینده رخ می‌نماید و شرکت را برای ورود به بورس آماده می‌سازد. تلاش لابراتوارهای سینادارو برای تکمیل پروژة سالن‌ها و خطوط جدید تولید برنامة مهم دیگری در ماه‌های آتی است. برنامة شرکت توسعة معادن صدر جهان برای نهایی کردن مشارکت‌های بین‌المللی برای استخراج و فرآوری طلا و مس از معادن شادان و رشیدآباد در این دوره به انجام می‌رسد و شرکت‌های مالی و تجاری گروه اعم از آتی‌نگر سپهر ایرانیان، کارگزاری آینده‌نگر خوارزمی، تجارت گستران خوارزمی و هم‌چنین شرکت توسعة مدیریت سرمایۀ خوارزمی تلاش خواهند کرد در بازارهای سرمایه و کالا، نقشی به مراتب فعال‌تر را برای بهره‌برداری از فرصت‌های سودآور ایفا کنند. با توجه به گزارش عملکرد میان‌دوره‌ای شرکت‌های توسعة فن‌آوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) و داده‌پردازی خوارزمی، هدف افزایش سود این شرکت‌ها در سال جاری در حال تحقق است و زمینه را برای ورود گروه به حوزه‌های جدید فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم می‌کند. در این میان عدم تحقق برنامه‌های بخش نفت و گاز کشور در شروع طرح‌های جدید و عدم نهایی‌سازی تصمیم‌های مربوط به اجرای طرح‌های معینی که مناقصه‌های آن‌ها نیز برگزار شده، تاکنون مانع از دست‌یابی شرکت نفت و گاز و پتروشیمی زیما به اهداف تعیین‌شده بوده و رکود بخش ساخت‌وساز و ساختمان نیز شرکت توسعة ساختمان خوارزمی را از تحقق اهداف سودآوری خود باز داشته، که امید می‌رود در ماه‌های آینده، با ایجاد تحرکی مناسب در این بخش‌های مهم از اقتصاد کشور، فرصت برای هلدینگ‌های نفت و گاز و ساختمان گروه در مسیر ارزش‌آفرینی نیز فراهم گردد. در کنار تمامی این موارد، شرکت توسعة برق و انرژی سپهر که شش ماه تا پایان سال مالی خود فرصت دارد، به موازات تلاش برای افزایش فروش برق در اثر بهبود راندمان و ایفای نقشی فعال‌تر در بازار برق، به مدیریت دو چالش بزرگ خود که نخست وصول طلب بیش از یک هزار میلیارد تومانی از وزارت نیرو و سپس نهایی کردن توافق به‌عمل‌آمده با بانک صادرات ایران در خصوص اقساط سررسید شده و باقی مانده است، خواهد پرداخت تا پایان سال مالی خود را به گونه‌ای رضایت‌بخش رقم زند و پی‌گیری‌های خود برای اجرای طرح افزایش ظرفیت پانصد مگاواتی را به سرانجام برساند.

رئوس برنامه‌های ستاد مرکزی گروه در دست‌یابی به اهداف برنامة راهبردی هفت ساله نیز هم‌چنان در برابر دیدگان مدیران و کارکنان گروه در ماه‌های آتی خواهد بود که از آن جمله است توسعة فعالیت‌های بین‌المللی، ارتقای ترکیب سبد سرمایه‌گذاری، افزایش کارآمدی نظام روابط سهام‌داران و هم‌چنین ارتقای سرمایه‌های انسانی. به تحقق رساندن برنامه‌های پیش‌گفته برای استفاده از فرصت‌هایی که بودجة سال آینده فراهم می‌کند و مهار تهدیدهای پیشِ رو نیازمند تلاشی دوچندان و خستگی‌ناپذیری از سوی تمامی کارکنان گروه و پشتیبانی سهام‌داران ارجمند است تا با خلق دارایی‌های جدید و افزایش ارزش خالص دارایی‌ها و سود سال، اکنون که اقبال سرمایه‌گذاران جدید به سهام نیز افزایش و خرید و فروش آن رونق یافته، ظرفیت‌های نهفته در گروه خوارزمی بیش از پیش رخ نموده و ارزش سهام را به میزان واقعی خود رساند تا بازدهی بیش از سال گذشته را نصیب سهام‌داران سازد.         




تعداد بازدید : 1844
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...