::
معدن شادان پروژه های سارت، سیانید سدیم و انبار ناریه را به مناسبت دهه مبارک فجر افتتاح می کند - 1402/10/18
به گزارش روابط عمومی، قائم مقام شرکت سرمایهگذاری خوارزمی و هیئت همراه در مورخ روز پنج شنبه 14 دیماه سال جاری، به منظور کنترل میدانی پروژههای در جریان ساخت، بررسی آخرین وضعیت خط تولید و همچنین سایر بخشهای مجتمع معدنی- صنعتی شادان منجمله اکتشاف حین استخراج بازدید نمودند.
دکتر نعیمی در بازدید از سه پروژه توسعهای و در حال تکمیل مجتمع معدنی صنعتی شادان، ابراز امیدواری نمود که با بهرهبرداری از واحد سیانید سدیم، انبار مواد ناریه با ظرفیت 100 تن، و طرح صنعتی سارت، این مجتمع در سال آینده شرایط بسیار بهتری خواهد داشت.
وی همچنین در این بازدید از نزدیک شاهد تلاشهای مدیران و مهندسان شرکت کارند صدر جهان قرار گرفت و ابراز امیدواری کرد که تمامی این پروژهها به بهترین نحو ممکن در ایام دهه مبارک فجر امسال به بهرهبرداری برسد.
قائم مقام شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با اشاره به تلاشهای پرسنل و مدیران شرکت کارند صدر جهان درجهت ایجاد ارزش افزوده، تاکید داشت که شرکت کارند صدر جهان یکی از شرکتهای موفق در شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و جامعه معدنی است.
مدیرعامل شرکت کارند صدر جهان در این بازدید گزارشی از آخرین وضعیت ساخت و تکمیل سه پروژه مذکور، عملیات اکتشاف حین استخراج، توسعه هیپهای معدن، و همچنین آخرین وضعیت پروژه بزرگ کارخانه فلوتاسیون را به بازدید کنندگان اعلام داشت.
ایشان از حمایتهای مالی و معنوی و همهجانبه شرکت سرمایهگذاری خوارزمی بهویژه در یکسال اخیر قدردانی و با اشاره به موفقیتهای کسب شده در شرکت کارند صدر جهان در چند سال اخیر، عنوان داشت که اهتمام به کار گروهی و همدلی در تمام سطوح مدیریتی، مهندسی و کارگری در مجتمع معدنی صنعتی شادان و حمایتهای همیشگی شرکتهای بالادستی موجبات این موفقیت ها را فراهم نموده است.
لازم به اشاره است 3 طرح در حال ساخت مجتمع معدنی- صنعتی شادان شامل:
1- انبار مواد ناریه 100 تنی (با بهرهبرداری از انبار مذکور، میزان استخراج ماده معدنی به طرز قابل توجهی افزایش و موجبات بهبود فرایند استخراج ماده معدنی، افزایش میزان خردایش و نهایتا تاثیر مثبت بر میزان تولید پایدار ماهیانه شمش خواهد بود)
2- طرح واحد تولید سیانید سدیم (این ماده به عنوان مهمترین و گرانترین ماده اولیه مصرفی خط تولید مجتمع می باشد که با توجه به آنکه یک کالای مهم بوده و همچنین تحت تاثیر تحریمها ممکن است تامین آن با مشکل مواجه گردد، شرکت نسبت به ساخت واحد تولید آن با ظرفیت مورد نیاز خط تولید اقدام نموده است. با انجام این مهم علاوه بر رفع نیاز به خرید این ماده مهم، با بهرهبرداری از خط تولید، از وابستگی به واردات جلوگیری و همچنین موجب کاهش هزینههای تامین مواد اولیه و به تبع آن شاهد کاهش بهای تمام شده شمش خواهیم بود).
3- طرح دانش بنیان سارت (این طرح مهم بنا به ضرورت امر مقرر بود با بودجه حداقل 608 میلیارد ریال تا مورخ اردیبهشت ماه 1403 راهاندازی گردد؛ معهذا با توجه آنکه این پروژه تاکنون در کشور اجرا نشده بود، مجموعه مهندسی شرکت از سال 1401 نسبت به انجام مطالعات آزمایشگاهی اهتمام نمود که در آن بازه خروجی انجام این مطالعات علاوه بر دانش بنیان کردن شرکت، موجب انتخاب ایده شرکت به عنوان ایده برتر پژوهشی استان خراسان جنوبی گردید و نهایتاً پس از تولید آزمایشگاهی مس کنسانتره در اردیبهشت ماه سال 1402 طی تستهای اولیه آزمایشگاهی از فرآیند SART، نتایج حاصل مطلوب بودن کارایی روش بکار رفته برای معدن شادان را تایید کرد. بدنبال این مهم و بنا به ضروت مقدمات اجرای پروژه در اواسط خرداد ماه سال 1402، مباحث بهینهسازی فرآیند مد نظر در مقیاس آزمایشگاهی تکمیل گردید.
پس از کامل شدن بهینهسازی فرآیند SART و نهایی شدن طراحی اولیه مدار پایلوت، تسریع مراحل طراحی و جانمایی پایلوت SART انجام و کلیه این موارد منجر به ساخت مدار نیمه صنعتی SART در اواخر شهریور ماه گردید. با در نظر گرفتن این مهم که نتایج اولیه و خروجی پایلوت مذکور اهداف شرکت از راهاندازی واحد سارت را در مرتفع نموده است؛ فلذا شرکت پروژه اصلی راهاندازی واحد SART با هزینه مشخص شده (بیش از 608 میلیارد ریال) را از دستور کار پروژههای در دست اقدام شرکت خارج و نسبت به افزایش ظرفیت، و بهینه نمودن خط پایلوت با هزینه حداکثر 130 میلیارد ریالی اقدام نموده است که انشالله در دهه مبارک فجر این پروژه مهم و ملی با ظرفیت صنعتی به بهرهبرداری خواهد رسید.
نکته حائز اهمیت آن است که تا سال 2012 تنها 5 کارخانه با دانش SART در جهان فعال بودهاند و در حالت کلی نیز تا سال 2023 تعداد بسیار کمی (کمتر از 15 تا) از کارخانجات متالورژی طلا توانستهاند که این فرآیند پیچیده را در خط تولید خود با هزینه سرمایهای هنگفت آن تحت بهرهبرداری قرار دهند. اما خوشبختانه مهندسین مجموعه شادان، با بهرهگیری از دانش، پشتکار توانستند علاوه بر بومیسازی دانش فرایند پیچیده SART در کشور، افزایش غلظت مس محلول را از یک تهدید جدی در خط تولید طلا، تبدیل به یک فرصت سودآور برای مجموعه نمایند).
رئیسی در خصوص کلنگ زنی پروژه مهم کارخانه بزرگ سولفیدی مس با ظرفیت 5/2 میلیون تن کانسنگ در دهه مبارک فجر امسال، بیان داشت: خوشبختانه پس از امضا تفاهمنامه فیمابین استاندار خراسان جنوبی (قناعت) و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی، همراهی و همکاری استان در خصوص صدور مجوزهای لازم این پروژه به سرعت در حال انجام میباشد. وی افزود: در گام اول و به عنوان یک موضوع بسیار مهم و حیاتی مجوزها و تایید تخصیص 99 هکتار زمین از محل اراضی ملی در بلافصل معدن جهت ساخت کارخانه مربوط دریافت شده است. این مسئول تصریح کرد: همچنین مطالعات بخش مهندسی FS و ارزیابی زیست محیطی پروژه نیز طی قراردادهای منعقده با شرکتهای ذیصلاح در حال انجام بوده و تا پایان دی ماه نهایی خواهند شد.
لازم به اشاره است در این بازدید آقایان خالصی(معاون شرکت ها و مجامع)، مصطفی پور (معاون مالی و توسعه منابع)، و خلوصی (مدیر حراست) به عنوان سایر مدیران شرکت سرمایه گذاری خوارزمی نیز حضور داشتند.
تعداد بازدید :
795
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
|
:: فرم ارتباط ...
|
:: ثبت پرسش ...
|
:: فرم تماس با ما ...
|
|