::
تمامی فعالیت های کارگزاری، همواره معطوف به حفظ و رشد سهم بازار بوده است - 1402/11/27
مدیر عامل شرکت کارگزاری آینده نگر در گفتگو با روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری خوارزمی گفت ؛ کارگزاری آینده نگر خوارزمی کلیه مجوزهای ارائه خدمات در بازار سرمایه شامل معاملات سهام و اوراق بهادار در شرکت بورس اوراق بهادار تهران و شرکت فرابورس ایران، معاملات مشتقه مبتنی بر اوراق، معاملات کالا و انواع حامل های انرژی در شرکت بورس کالای ایران و شرکت بورس انرژی ایران، معاملات مشتقه مبتنی بر کالا، معاملات برخط و خدمات مشاوره عرضه و پذیرش را از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ نموده است. همچنین در راستای موضوع فعالیت خود در حوزه ارائه تسهیلات به مشتریان تحت عنوان اعتبار، جزو کارگزاری های برتر در بازار سرمایه محسوب می شود. وی در ادامه عملکرد و برنامههای خود را به شرح زیر عنوان کرد:
آخرین رتبه کارگزاری چندم است؟
در حال حاضر کارگزاری با کسب سهم بازار 0.83 درصد در بین 114 کارگزاری فعال در صنعت، در رتبه 34 قرار دارد.
شرکت از چه سالی فعالیت خود را آغاز نموده است؟
این کارگزاری در تاریخ 06/02/1385 تحت عنوان کارگزاری تحلیل گران بصیر (سهامی خاص) در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری شهرستان زنجان با شماره ثبت 6365 به ثبت رسید و از تاريخ 10/10/1387 با شماره 10652 به عنوان "كارگزار" موضوع بند 13 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار، نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شد. در اوایل سال 1392 با انتقال 60 درصد سهام کارگزاری به شرکت-های گروه خوارزمی، مدیریت کارگزاری در اختیار گروه خوارزمی قرار گرفت و بر همین اساس در تاریخ 12/04/1392 به شرکت کارگزاری آینده¬نگر خوارزمی (سهامی خاص) تغییر نام داد. از تاریخ 25/02/1397 گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم از زیرمجموعه های گروه خوارزمی با تحصیل 99.9987 درصد سهام کارگزاری، به عنوان سهامدار عمده شرکت شناخته می شود.
آیا برنامه ای برای توسعه فعالیت ها و بهبود جایگاه در پیش است؟
با توجه به اینکه فرآیند توسعه و رشد سهم بازار، یک فرآیند مستمر و زمان بر است برنامه های کارگزاری به طور عمده معطوف به واحد توسعه بازار است. از ابتدای شهریور ماه سال جاری اصلاح ساختار واحد توسعه بازار کارگزاری با تمرکز بر دیجیتال مارکتینگ، به منظور توسعه خدمات نوین به مشتریان و رشد سهم بازار در حال انجام است.
چند نیروی فعال در شرکت وجود دارد؟
در حال حاضر تعداد پرسنل کارگزاری در 10 شعبه در تهران و شهرستان های سطح کشور 82 نفر است که از این تعداد 48 نفر مرد و 34 نفر زن هستند.
با توجه به ارزش معاملات فعلی و تعداد کارگزاری های موجود در بازار، کارگزاری ها علی الخصوص شرکتهای کوچکتر می توانند به کار خود ادامه دهند؟
در حال حاضر بیش از 70 درصد سهم بازار صنعت کارگزاری در اختیار 28 کارگزاری از 114 کارگزاری فعال است. با توجه به سرمایه گذاری بسیار بالای این کارگزاری در حوزه جذب مشتری و افزایش حجم معاملات، تخصیص اعتبار با بهای تمام شده کمتر و اعطای تخفیف بیش از حد مصوب به مشتریان خود، رقابت برای کارگزاری های کوچک و افزایش سهم بازار، بسیار دشوار است. در شرایط فعلی و با توجه به حجم معاملات، به نظر نمی رسد شرکت های کوچکتر بتوانند برای بقا در صنعت شانس قابل توجهی داشته باشند. اما همانطور که قبلا اشاره شد، کارگزاری های کوچک یا تازه تاسیس اقدام به ارائه تخفیف به مشتریان، حتی تا 50 درصد کارمزد معاملات نیز نموده اند، علیرغم اینکه این موضوع مغایر با ضوابط اعطای تخفیفات کانون کارگزاران است اما کارگزاری های کوچکتر برای کسب سهم بازار بیشتر و تداوم حضور در صنعت، اقداماتی از این دست را انجام می دهند که در آینده قطعا فضای رقابت در صنعت را دچار چالش های جدی خواهد کرد.
چه منابع درآمدی برای کارگزاران وجود دارد؟ اگر تنها منبع درآمدی تان از کارمزد معاملات است، آیا کارگزاری ها اجازه درآمد زایی از روش دیگر را دارند؟
اصلی ترین منبع درآمدی شرکت های کارگزاری طبق اساسنامه مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار، از محل کارمزد معاملات اوراق بهادار و محصولات کالایی و همچنین فعالیت های مشاوره عرضه و پذیرش است. در گذشته شرکت های کارگزاری با اخذ مجوز از سازمان بورس امکان فعالیت در حوزه سبدگردانی، صندوق های سرمایه گذاری و مشاوره سرمایه گذاری را داشتند که بر اساس ابلاغیه 110200175 مدیریت نظارت برکارگزاران مورخ 14/10/1393 به منظور تخصصی کردن فعالیت نهادهای مالی و کاهش تضاد منافع، مجوزهای فوق پس از اتمام مهلت آن دیگر قابل تمدید نبود. بر این اساس امکان فعالیت و کسب درآمد در سایر حوزه¬ها، طبق اساسنامه شرکت و مصوبات سازمان بورس وجود ندارد.
پیش بینی تان بر آینده بازار چیست و چه اثری می تواند بر آینده کارگزاری داشته باشد؟
با توجه به اینکه مولفه های زیادی در رشد بازار سرمایه اثر گذار است، پیش بینی آینده بازار بسیار دشوار است. یکی از عوامل مؤثر بر بازار سرمایه وضعیت کامودیتی ها و به خصوص نرخ طلا است. طی چندماه گذشته با توجه به سیاست های انقباضی در کشورهای مختلف به منظور مهار تورم، قیمت کامودیتی ها افت قابل توجهی داشته است. اما با توجه به کاهش شیب صعودی تورم در سطح جهانی، انتظار می رود قیمت کامودیتی ها تثبیت و یا افزایش معقول و مختصری داشته باشند که از این منظر انتظار رشد قابل توجهی برای بازار سرمایه متصور نیستیم. مهمترین عاملی که بر بازار سرمایه ایران اثر می گذارد نرخ ارز است. در صورت نزدیک شدن نرخ نیمایی به نرخ دلار آزاد، رشد قابل توجهی در بازار سرمایه خواهیم داشت. اما با توجه به انتشار بخش اول بودجه سال 1403 که نرخ ارز را همان نرخ ارز دولتی لحاظ کرده، انتظار رشد قابل توجهی از بازار نداریم. از طرفی با توجه به رشد مالیات ها در بودجه سال آینده و اینکه هر 10 درصد سودآوری مشمول یک درصد سقف مالیاتی می شود، می تواند تاثیر منفی بر عملکرد شرکتها داشته باشد، مگر اینکه موضوع مالیات بر عایدی سرمایه به گونه مطرح شود که بازار سرمایه را از این حیث معاف نمایند. دیگر عامل مؤثر بر بازار سرمایه پیش بینی میزان اوراق قابل انتشار توسط دولت در لایحه بودجه است. چنانچه حجم این اوراق زیاد و ناشی از کسری بودجه دولت باشد، ممکن است حجم زیادی از سرمایه بخش حقوقی فعال در بازار سرمایه را به سمت خود کشیده و عملا منجر به کاهش نقدینگی و متعاقبا کاهش سرعت رشد شاخص بورس شود. با این حساب برای سال آینده، نمی توان انتظار رشد سودآوری قابل توجهی برای شرکتهای کارگزاری داشت.
نقطه قوت کارگزاری تان را بفرمایید؟
مهمترین نقطه قوت کارگزاری در حال حاضر، نیروی انسانی کارگزاری است. یکی از ویژگی های نیروی انسانی کارگزاری، وفاداری به سازمان است که تاثیر مهمی در رشد و توسعه آن داشته است.
آیا برنامه ای برای حفظ سهم از بازار مشتریان دارید؟
تمامی فعالیت های کارگزاری، همواره معطوف به حفظ و رشد سهم بازار بوده است، برنامه های اصلی واحد توسعه بازار شرکت برای حفظ سهم بازار، توسعه خدمات بر بستر اینترنت، طراحی و توسعه خدمات جدید، برگزاری کمپین ها و برنامه های تبلیغاتی، ارائه محتوا متناسب با گروه-های مختلف مشتریان، و ...... است.
مزیت رقابتی شما برای مشتریان چیست که ترغیب شوند کارگزاری شما را انتخاب کنند؟
یکی از مزیت های اصلی کارگزاری تعامل مناسب با مشتریان و ارائه خدمات به بهترین شیوه و در سریعترین زمان ممکن است. همچنین ظرفیت کارگزاری در میزان دریافت تسهیلات از بانک ها و ارائه به مشتریان با نرخ جذاب از دیگر مزیتهای رقابتی کارگزاری است.
سخن پایانی:
امیدواریم بتوانیم با همراهی، همکاری و حمایت های شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و گروه مالی الگوریتم و تلاش همکاران در کارگزاری آینده نگر خوارزمی، جایگاه مناسب تری را در بازار سرمایه به خود اختصاص دهیم.
تعداد بازدید :
333
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
|
:: فرم ارتباط ...
|
:: ثبت پرسش ...
|
:: فرم تماس با ما ...
|
|