::
شرکت برق سپهر علاوه بر تأمین حدود25درصد برق موردنیاز استانهای تهران و البرز و حدود 3.5درصد برق کشور نقش کلیدی و استراتژیک در پایداری شبکه برق سراسری کشور دارد. - 1402/12/27
عضو هیئت مدیره و معاون توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری شرکت برق و انرژی سپهر در گفتگو با روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی گزارش عملکردی را در قالب گزارش خبری به شرح ذیل اعلام کرد:
1- معرفی شرکت برق سپهر و شرکت های زیر مجموعه
· شرکت توسعه برق و انرژی سپهر در سال ۱۳۹۱ به منظور توسعه و مدیریت نگهداری و راهبری تأسیسات و ساختمانها و انتقال داراییهای نیروگاه منتظر قائم به صورت سهامی خاص تأسیس شد. در همان سال، شرکت قرارداد انتقال مجموعه اموال و داراییهای نیروگاه های بخار و سیکل ترکیبی شهید منتظرقائم با سازمان خصوصی سازی مبادله نمود.
در حال حاضر شرکت توسعه برق و انرژی سپهر مالکیت اموال و داراییهای نیروگاههای بخار و سیکل ترکیبی شهید منتظرقائم را در اختیار دارد، همچنین شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیرو پارسه مالک 5واحد نیروگاهی مقیاس کوچک به مجموع ظرفیت 37 مگاوات از سال 1401 جزو زیر مجموعهی شرکت توسعه برق و انرژی سپهر میباشد. این شرکت در تلاش است سبد تولید برق خود را با نیروگاه های تجدید پذیر مثل خورشیدی، بادی و ... نیز متنوع و در حوزه تجارت برق نیز توسعه بازار دهد. شرکت توسعه برق و انرژی سپهر از شرکتهای تابع سرمایهگذاری خوارزمی است.
مجموعه نیروگاهی شهید منتظرقائم از نیروگاههای بخار و سیکل ترکیبی با ظرفیت اسمی ۱۶۲۵ مگاوات تشکیل شده است. متوسط قدمت واحدهای بخار حدود50 سال، قدمت واحدهای گازی حدود 30 سال و قدمت واحدهای بخار سیکل ترکیبی در حدود ۲۰سال میباشد. شرکت مدیریت تولید برق شهید منتظرقائم واقع در شهرستان فردیس استان البرزکه از زیر مجموعه های این شرکت می باشد، با ۶۲۸ نفر پرسنل در حال حاضر وظیفه مدیریت تولید، نگهداری و تعمیرات نیروگاه منتظرقائم را بر عهده دارد. این شرکت علاوه بر تأمین حدود ۲۵درصد برق موردنیاز استانهای تهران و البرز و حدود ۳.۵درصد برق کشور نقش کلیدی و استراتژیک در پایداری شبکه برق سراسری کشور دارد. شرکت توسعه برق و انرژی سپهر درصدد است با تاسیس شرکت تعمیرات نیروگاهی منتظر قائم، وظیفه انجام تعمیرات دوره ای و اساسی واحدها را به شرکت جدید التاسیس واگذار نماید.
شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه در تابستان 1390 در راستای سیاستهای کلان دولت به منظور توسعه تولید برق در کشور با استفاده از نیروگاه های مقیاس کوچک و با هدف حضور قدرتمند در این حوزه تأسیس شد. در همین راستا، شرکت پس از مذاکره با شرکت صنایع سنگین هیوندای (HHI )، موفق به امضای تفاهم نامه همکاری بلند مدت با این شرکت شد.
2- وضعیت نیروگاه منتظر قائم
نیروگاه منتظرقائم با ظرفیت یک هزار و ۶۲۰ مگاوات حدود ۲۰ درصد برق استانهای البرز و تهران و سه درصد برق کشور را تامین می کند. نیروگاه منتظرقائم ۵۰سال عمر دارد و به عنوان یک نیروگاه مادر در کشور شناخته میشود. همچنین این نیروگاه در حوزه بازسازی نیروگاه موفق عمل نموده و بیش از ۹۵درصد تعمیرات نیروگاه با توجه به تحریمها توسط پرسنل انجام میشود.
نرخ بازدهی نیروگاه سیکلترکیبی تقریبا 43 تا ۴4 درصد است و این نرخ در نیروگاه بخار قدیم تقریبا به میزان 30 درصد افول پیدا میکند. دلیل راندمان پایین در واحدهای بخار قدیم، مربوط به نوع واحدها، عمر بالای آنها و تکنولوژی نسل های اول بوده که از جمله سایر مشکلات این واحدها میتوان مشکلات در فرسودگی و رسوب گذاری بویلرها، پساب زیاد، حجم بالای مصرف آب و مصرف مواد شیمیایی در تصفیهخانه آب و .... را عنوان نمود.
3- طرحهای توسعهای که شرکت پیشرو دارد با جزئیات
این شرکت در نظر دارد با احداث یک نیروگاه خورشیدی 20مگاواتی، به حوزه تولید برق تجدیدپذیرها نیز ورود کرده و سبد تولید خود را متنوعتر سازد. ساختگاه اولیه درنظر گرفته شده در زمینی در استان البرز جهت احداث مزرعه خورشیدی، با سیاست فروش برق به صنایع بصورت نقدی یا عرضه در بازار بورس برق سبز می باشد. این پروژه در مرحله اخذ مجوزهای لازم از سهامداران عمده می باشد.
همچنین این شرکت در نظر دارد با احداث نیروگاه 5مگاواتی خورشیدی با تکنولوژیCSP که از طریق متمرکز نمودن نور خورشید بوسیله آینه در یک برج مرکزی عمل می نماید، بصورت پایلوت این تکنولوژی پیشرفته را بومیسازی می نماید.
از دیگر برنامه های شرکت احداث سیستم تصفیه آب به روش اسمز معکوس(RO ) در ورودی آب نیروگاه جهت افزایش کیفیت آب ورودی به نیروگاه به منظور افزایش تولید و کاهش هزینه های تعمیراتی واحدها می باشد.
در نهایت شرکت توسعه برق و انرژی سپهر قصد دارد با تاسیس یک شرکت تعمیرات نیروگاهی تحت عنوان شرکت تعمیرات نیروگاهی منتظرقائم، علاوه بر انجام امور تعمیراتی نیروگاه، نسبت به شرکت در مناقصه تعمیرات سایر نیروگاه ها اقدام و حوزه فعالیت خود را در سطح کشور گسترش دهد.
4- برنامه های آتی
ü افزایش سودخالص با افزایش فروش و کاهش هزینه ها
ü افزایش سهم از بازار دوجانبه
ü گسترش فعالیت شرکت در حوزه تجارت برق
ü ارائه خدمات در حوزههای مهندسی، مشاوره و احداث و تعمیرات نیروگاه های کشور
ü تعمیرات اساسی نیروگاه منتظرقائم مطابق با برنامهریزیهای انجام شده
ü ارائه خدمات مهندسی و انجام تعمیرات برای سایر نیروگاهها توسط شرکت مدیریت تولید برق منتظرقائم
ü توسعه بازار بهره برداری توسط شرکت مدیریت تولید برق منتظرقائم
ü بهینه سازی مصرف آب
ü پذیرش در فرابورس
5- سخن پایانی:
یکی از مهمترین چالشهای صنعت برق کشور، پایین بودنتعرفه های فروش برق نسبت به هزینههای تمام شده تولید آن است. این مساله سبب شده است وزارت نیرو علاوه بر مخفف نگه داشتن نرخهای خرید برق(پرداخت یارانه تعرفه خانگی از جیب تولیدکنندگان خصوصی برق)، تاخیر طولانی در پرداخت مطالبات تا حدود 18ماه داشته باشد. این نوع سیاستگزاری، ضمن لطمهزدن به وضعیت نگهداری، تعمیرات و مدیریت تولید برق نیروگاههای فعلی، باعث شده است سرمایهگزاران تمایلی به مشارکت در نوسازی و یا توسعه ظرفیتهای تولید برق نداشته باشند. لذا با پیگیری چنین سیاستهایی، به جایی رسیدهایم که در حال حاضر علاوه بر افزایش عمر تجهیزات تولید برق، با ناترازیهای بزرگی در تامین برق کشور مواجه باشیم. در صورت تداوم این سیاستها و تاریک بودن چشماندازها در این حوزه، با تضعیف زیرساخت بسیار مهمی مثل برق، ترمز توسعه کشور کشیده شده و بحرانهای پس از آن را به دنبال خواهد آمد. انتظار می رود سیاستگزاران به حوزه تولید برق توجه بیشتری نموده و قبل از آنکه خیلی دیر شود فکری به حال آن نمایند.
تعداد بازدید :
590
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
|
:: فرم ارتباط ...
|
:: ثبت پرسش ...
|
:: فرم تماس با ما ...
|
|