Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: افزایش 113 درصدی سرمایه خوارزمی؛ گام نخست برنامه 7 ساله - 1392/12/13

دکترحجت اله صیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی اعلام کرد:
افزایش 113 درصدی سرمایه خوارزمی؛ گام نخست برنامه 7 ساله
مدیرعامل خوارزمی از شرایط مشارکت سهامداران دراین مرحله از افزایش سرمایه، خبرداد
اشاره: شرکت سرمایه گذاری خوارزمی (سهامی عام) در نظر دارد سرمایه خود را با 113 درصد افزایش به 10,000 میلیارد ریال ارتقا دهد. این خبر را دکتر حجت اله صیدی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی اعلام می کند. برای اطلاع از کم و کیف این افزایش سرمایه، چگونگی مشارکت سهامداران در آن و همچنین برنامه های آینده شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با دکتر صیدی گفت و گویی کرده ایم که مشروح آن را پیش رو دارید:

جناب دکتر! به نظر می رسد میزان افزایش سرمایه امسال شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در قیاس با دوره های پیشین به طور چشمگیری فزونی یافته است؟ علت این تحول چیست؟
اجازه بدهید قبل از تشریح علت این موضوع، به مقدمه ای کوتاه اشاره کنم. شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با توجه به بررسی تحولات اقتصاد جهانی، منطقه ای  و داخلی، مزیت های نسبی کشور و منطقه و همچنین بررسی فرصت های سرمایه گذاری در صنایع مختلف و به استناد تحلیل ها و گزارش های کارشناسی، اقدام به تدوین برنامه راهبردی 7 ساله خود (31 خرداد 1392 الی 31 خرداد 1399) نموده است. این برنامه راهبردی امکان می دهد تا شرکت ضمن شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهایی که متوجه هر یک از صنایع موجود در پرتفوی سرمایه‌گذاری‌های شرکت می باشد و نیز تجزیه و تحلیل وضعیت صنایع برتر در بازار سرمایه در چشم‌انداز 7 ساله پیش‌روی کشور، گام‌های مؤثری در جهت دستیابی به هدف ارزش آفرینی بیشتر برای سهامداران بردارد.
 مهم ترین اهداف ترسیم شده برای تحقق این برنامه راهبردی، «سرمایه گذاری با هدف افزایش ثروت سهامداران از طریق خلق سود پایدار و با کیفیت» و « کمک به توسعه اقتصادی کشور و افزایش کارایی بازار سرمایه» می باشد.
آیا اولویت معینی در تدوین برنامه راهبردی مدنظر بوده است؟
 اين شركت با توجه به برنامه راهبردي خود، قرار گرفتن در میان 5 شرکت برتر سرمايه گذاري و هلدینگ های کشوررا از نظر ارزش جمع دارایی ها در ترازنامه، سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است، به طوری که جمع دارایی های شرکت در سال 1399 (یعنی در پایان برنامه 7ساله) معادل یک درصد از رقم تولید ناخالص داخلی کشور به نرخ جاری  باشد. 
در این برنامه راهبردی، حوزه های سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری خوارزمی نیز تغییر یافته اند؟
با توجه به چشم انداز و مأموريت تعيين شده در برنامه راهبردی، شركت سرمايه گذاري خوارزمی در نظر دارد با گسترش فعاليت ها در زمينه های مختلف با محوريت سرمايه گذاري در صنايع انرژی، ساختمان، معادن و صنایع معدنی، بانکداری، فن آوری اطلاعات و بازرگانی به یکی از شرکت های برتر سرمایه-گذاری تبدیل شود و با کسب سود خالص حداقل 85 هزار میلیارد ریال در سال مالی منتهی به 31 خرداد 1399 دارای بالاترین نرخ بازده دارایی ها در بین شرکت های سرمایه گذاری کشور باشد. 
مهم ترین دستاورد برنامه مذکور برای سهامداران چه خواهد بود؟
شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در نظر دارد با اعمال مدیریت حرفه ای، ايجاد زيرساخت هاي لازم با تكيه بر توسعه شايستگي هاي منابع انساني و با بسترسازی برای رشد سودآوري؛ ارزش واقعي ثروت سهامداران را افزايش دهد، به طوری که طی 7 سال آتی، متوسط بازده حقوق صاحبان سهام بالاتر از نرخ سود سپرده های بانکی باشد. همان طور که می دانیم شرکت ها به منظور تأمین منابع موردنیاز برای اجرای طرح توسعه و رشد سرمایه گذاری ها از منابع مختلف همانند افزایش سرمایه، تسهیلات، مشارکت و ... استفاده می نمایند. شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در راستای تحقق اهداف مورد نظر در نظر دارد سرمایه خود را طی هفت سال آتی به طور متوسط (در هر سال) معادل 46 درصد افزایش دهد به طوری که در هر سال تقریباً به میزان 3 تا 4 برابر سرمایه شرکت، از منابع دیگر تأمین مالی استفاده می گردد.
طبق برنامه ریزی های انجام شده، شرکت علاوه بر سرمایه گذاری در بازار ثانویه، سرمایه گذاری در بازار اولیه را نیز مد نظر قرار داده است تا ضمن بهره برداری از مزایای خرید سهام در بازار اولیه، عرضه آن در بازار ثانویه و مازاد ارزش ایجاد شده، بتواند به اهداف خود در جهت  ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها دست یابد.
برای تحقق برنامه راهبردی 7 ساله شرکت سرمایه گذاری خوارزمی، چه تدابیر و خط مشی هایی اندیشیده شده است؟
در تدوین برنامه راهبردی و انتخاب صنایع هدف، شاخص های برخورداری از مزیت های نسبی اقتصادی کشور، رشد سودآوری در آینده موردانتظار، مطلوبیت نقدشوندگی سرمایه گذاری، همسویی با تحولات اقتصاد جهانی مورد توجه قرار گرفته اند.
مطابق برنامه راهبردی، با توجه به چشم انداز روشن اقتصادی کشور و احتمال کاهش تحریم ها، امکان توسعه مراودات مالی افزایش سرمایه گذاری در صنعت بانکداری یکی از اهداف شرکت است. وجود خواهد داشت و همچنین با توجه به این که ایران، کشوری جوان و در حال توسعه است، صنایع "خدمات محور" از جمله بانکداری اهمیت بیشتری خواهند یافت. 
چشم‌انداز رو به رشد فناوری اطلاعات به‌ویژه در صنعت بانکداری و نظام پرداخت‌های الکترونیکی از جمله دلایل توسعه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه فناوری اطلاعات است.
همچنین با توجه به تحولات اقتصادی کشور و چشم‌اندازهای آتی میان‌مدت، سرمایه‌گذاری در بخش حقیقی اقتصاد (دارایی‌های فیزیکی) همچون بخش املاک و مستغلات با توجه به نیازهای جدید، تقاضای پایدار و امکان توسعه بازار و محصول  اهمیت دارد. بدین‌منظور افزایش وزن حوزه املاک و مستغلات در پرتفوی شرکت از دیگر اهداف راهبردی تعریف شده است. 
ظاهرا" توجه به بخش معادن و سرمایه گذاری در این عرصه نیز مورد توجه قرار خواهد داشت. چرا؟
 درست است. بخش فلزات اساسی و معادن به دلیل مزیت رقابتی بر پایه  بهره مندی از مواد اولیه غنی و ارزان و وجود تقاضای پایدار مورد توجه شرکت قرار گرفته است. امیدواریم در قالب برنامه‌ریزی انجام شده و در راستای برنامه راهبردی شرکت، شاهد افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاری‌ها در این صنایع باشیم. همچنین انتظار داریم بتوانیم سودهای پایداری را از محل سرمایه‌گذاری مستقیم و غیر مستقیم در صنایع معدنی و فلزات اساسی شناسایی کنیم.
گویا به حوزه انرژی نیز کماکان توجه نشان می دهید؟
چشم انداز روشن بازار مصرف محصولات در صنعت انرژی اعم از نفت، گاز و پتروشیمی، بهره مندی از مواد اولیه فراوان و قابل دسترس و نزدیکی به بازار هدف محصولات موجب شده است تا صنعت پتروشیمی به عنوان یکی دیگر از صنایع هدف شرکت در برنامه راهبردی انتخاب شود.
امید ما این است که باحمایت موثر سهامداران گرامی- اعم از سهامداران حقیقی ویا حقوقی - بتوانیم شرکت سرمایه گذاری خوارزمی را باتوجه به فضای تازه ای که در کشور برای توسعه و رونق فعالیتهای اقتصادی شکل گرفته است به یکی از مطمئن ترین بنگاه های اقتصادی کشور تبدیل کنیم. 
بنابراین علت افزایش قابل توجه سرمایه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در سال جاری، تسهیل دستیابی به اهداف ترسیم شده در برنامه راهبردی این شرکت است؟
بله! درواقع همین طور است. در چهارچوب برنامه راهبردی 7 ساله و با توجه به مجوز افزایش سرمایه و مصوبه مجمع عمومی فوق العاده در تاریخ 20 بهمن 1392، شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در حال افزایش 113 درصدی سرمایه خود از مبلغ 4,685 میلیارد ریال به 10,000 میلیارد ریال (46.9 درصد از محل اندوخته و 66.5 درصد از محل مطالبات و آورده نقدی) است.
برای مشارکت هرچه بیشتر سهامداران دراین مرحله از افزایش سرمایه چه تدابیری اتخاذ شده است؟ 
با توجه به افزایش سرمایه 113 درصدی شرکت، حدود نیمی از منابع موردنیاز از سودهای تقسیم نشده سالهای قبل بوده (46.9 درصد) که به صورت سهام جایزه در اختیار سهامداران قرار می گیرد. به عنوان مثال به فردی که دارای 1,000 سهم شرکت سرمایه گذاری خوارزمی قبل از افزایش سرمایه بوده، تعداد 469 سهم جایزه و 665 حق تقدم خرید سهام جدید تعلق گرفته است. یعنی به سهامداران به ازای هر سهم، مبلغ 469 ریال به صورت سهام جایزه اعطا می شود. "سهام جایزه" متعلق به همه سهامداران است و سهامداران بدون نیاز به پرداخت وجه، مالک سهام جایزه می شوند و این تعداد سهام به سهام قبلی شان اضافه می گردد. سهامدارانی که تمایل دارند از حق تقدم خود استفاده کنند، می توانند با واریز مبلغ مندرج در برگه حق تقدم (1,000 ریال به ازای هر سهم) در افزایش سرمایه شرکت کنند. به عبارت دیگر، سهامداران شرکت به ازای هر 1,000 سهم، باید 665,000 ریال پرداخت کرده و مالک 665 سهم جدید -شوند. . بدین ترتیب، پس از ثبت افزایش سرمایه، سهامدار مالک 2,134 سهم (1,000 سهم قبلی + 1,134 سهم جدید) می شود. در واقع، سهامداران به ازای هر سهم، می بایست مبلغ 665 ریال بابت استفاده از حق تقدم خرید سهام واریز نمایند. البته با توجه به اینکه تعداد کثیری از سهامداران که در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه (تاریخ 92/07/23) هم سهامدار بودند به ازای هر سهم 250 ریال سود نقدی طلب دارند، کافی است فقط  415 ریال پرداخت نمایند. خلاصه مطلب اینکه با پرداخت 415 ریال به ازای هر سهم، در کل افزایش سرمایه 113 درصدی، شرکت کرده اند. 
آیا در حال حاضر برآوردی از خالص ارزش داراییهای شرکت پس از افزایش سرمایه دارید؟ 
با توجه به برنامه افزایش سرمایه مذکور، خالص ارزش داراییهای شرکت سرمایه گذاری خوارزمی بیش از 2,000 ریال به ازای هر سهم می باشد. در واقع سهامداران با شرکت در افزایش سرمایه و پرداخت 1,000 ریال به ازای هر حق تقدم متعلقه، مالک سهمی می شوند که ارزش روز آن حدود 1,750 ریال در بازار سهام بوده و دارای ارزش ذاتی بیش از 2,000 ریال به ازای هر سهم می باشد.
دوره زمانی استفاده از حق تقدم برای سهامداران شرکت چه وقت آغاز و چه وقت پایان می یابد؟
سهامداران از تاریخ 11 اسفند 1392 به مدت 60 روز (تا تاریخ 10 اردیبهشت 1393) فرصت دارند تا نسبت به استفاده از حق تقدم از محل سود سنوات قبل و همچنین از طریق واریز نقدی اقدام کنند. 
 به نظر می رسد با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده ها، نزدیک شدن به ایام نوروز و افزایش هزینه ها، شرکت در افزایش سرمایه و پرداخت مبالغ موردنظر برای سهامداران شرکت که عمدتاً حقیقی می باشند مشکل باشد. اینطور نیست؟
تا حدودی درست است.  به طور کلی، تصمیم به مشارکت در افزایش سرمایه از سوی سهامداران، نیازمند زمان و بررسی طرح توجیهی افزایش سرمایه می باشد. به همین دلیل شرکت، پس از برگزاری مجمع در تاریخ 90/11/20 و موافقت سهامداران با افزایش سرمایه، پذیره نویسی افزایش سرمایه را با تأخیر شروع نموده تا با توجه به مهلت 60 روزه، سهامداران پس از ایام نوروز (تا تاریخ 93/02/10) فرصت داشته باشند در خصوص شرکت در افزایش سرمایه تصمیم بگیرند. با توجه به اینکه افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی اقدامی مثبت در راستای تامین منافع آتی سهامداران است زیرا منابع مالي جديد در راستای یک طرح توجیهی جهت تحقق برنامه راهبردی شرکت مصرف می شود، این اقدام افق رشد سودآوري را برای شرکت در پی خواهد داشت همچنان که افزایش سرمایه شرکت در سال های گذشته منجر به افزایش ثروت سهامداران گردیده است و سهامداران با توجه به روند بازدهی سالهای گذشته به خوبی درک کرده اند که این سرمایه گذاری ها در بلند مدت می تواند سود سرشاری نصیب آنان کند.



تعداد بازدید : 6027
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...