Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: معجزه‌ای پس از توافق در بازار سرمایه رخ نمی‌دهد - 1394/03/28

سخنرانان همایش بورس در دوراهی مذاکرات ضمن خوشبینی از ایجاد توافق، توصیه کردند که نباید منتظر معجزه در روابط سیاسی و اقتصادی پس از توافق بود. ضمن آنکه آثار واقعی آن در اقتصاد از نیمه دوم سال نمایان می‌شود.           

 روز گذشته – 26 خرداد 94- همایش بورس بر دو راهی مذاکرات به همت کارگزاری های بانک کشاورزی و بانک صنعت و معدن در محل کتابخانه ملی برگزار شد. سخنرانان اصلی این همایش حسین عبده تبریزی عضو شورای عالی بورس ، سعید لیلاز  تحلیلگر اقتصادی  بودند. اعبده تبریزی وضعیت بازار سرمایه و آینده پیش روی آن در شرایط پیش از مذاکرات و بعد از آن،‌ لیلاز وضعیت کلان اقتصادی و آسیب هایی که با آن مواجه است  را مورد بررسی قرار دادند.

 

بزرگترین مطالبه ما از دولت تک نرخی شدن ارز است

سعید لیلاز درخصوص وضعیت اقتصاد گفت: وضعیت اقتصادی ایران در ده سال گذشته به گونه ای بوده است که در دوره جدیدی از حیات خود به سر می برد و بازگشت به گذشته برای آن بسیار دشوار است. این دشواری از آنجا حاصل شده است که سه چالش اقتصاد ایران را تهدید می کند و این چالش ها پس از توافق تبدیل به تهدید های آسیب زای جدی تری می شوند.

او افزود: چالش اول که چالش اجتماعی است، مربوط به شکاف طبقاتی است که از سال 1389 به بعد بسیار افسار گسیخته رو به گسترش است و البته این موضوع هیچ ارتباطی به تحریم ها ندارد.

لیلاز در ادامه گفت: چالش ها بعدی،‌ چالش سیاسی و امنیت منطقه ای هستند. این چالش ها در دوران پساتحریم باعث می شود جریان‌هایی شکل بگیرند که در کنار فشار اجتماعی حاصل از شکاف طبقاتی، عرصه را برای نهاد های اجرایی و قانون گذار تنگ می‌کند.

لیلاز تصریح کرد: بازار سرمایه ایران،‌ هنوز بازار کوچکی است زیرا حجم اندکی در تولید ناخالص داخلی دارد و وقتی یک بازار کوچک و البته استراتژیک باشد، تاثیر پذیری آن بیشتر می شود. گفتنی است در همین بازار کوچک هم بخش خصوصی واقعی میزان کمی را در دست دارد.

او در خصوص حبابی شدن مجدد بازار ها اظهار کرد: تا وقتی که دولت ها دست به بازار ها می برند، حباب ایجاد می شود. اما اگر بازارها خودشان به تعادل برسند،‌ احتمال ایجاد حباب کمتر است.

او افزود: از سوی دیگر وابستگی ایالات متحده به نفت خاورمیانه در حال کاهش است. این موضوع در وهله اول اهمیت عربستان را برای آمریکا کاهش می دهد.

لیلاز گفت: البته افزایش تولید و به تبع آن افزایش فروش یک میلیون بشکه نفت برای ایران کار سختی است و باید با اوپک وارد دعوا شود.

این تحلیگر اقتصادی معتقد است: توافق هسته ای را نباید بزرگ کنیم. توافق در واقع ایران را به سال 1384 برمی گرداند، نه سال 1354. در ضمن منازعات داخلی و منطقه ای نیز ادامه خواهد داشت.

او افزود: هرچند اکنون ارز به سمت تک نرخی شدن در حال حرکت است، اما در واقع مهمترین مطالبه ما از دولت هم همین است. اگر توافق انجام شود ارز کمتر از سه هزارتومان و بیش از 3200 توامن نخواهد شد و پس از آن نیز نوسانات نرخ ارز به نرخ تورم و رشد اقتصادی بستگی خواهد داشت.

حضور جوانان در بازار سرمایه، باعث جذب سرمایه گذار خارجی می شود

حسین عبده تبریزی درباره وضعیت کلی اقتصادی ایران و بازار سرمایه گفت: امسال سال بسیار سختی برای اقتصاد است و امکان این که رشد اقتصادی تا پایان سال،‌ صفر باشد نیز وجود دارد.

او در خصوص کاهش اعتماد سهامداران به بازار سرمایه گفت: در حال حاضر شرایط بازار سرمایه برای سفته بازان نا مساعد شده است. هرچند مشکل بزرگ بازار کمبود نقدینگی است، اما این موضوع که شاخص در حال ریزش است، فقط عرصه را برای نوسان گیران و سفته بازان تنگ کرده است.

او افزود: از سوی دیگر ارزش بازارها متاثر از محیطی که در آن کار می کنند،‌ شرایط جنگی در کشورها و یا هر شرایط نامساعد دیگر، بر ارزش گذاری صنایع تاثیر منفی بسزایی دارد. در شرایط فعلی ایران،‌ صنایع مخابراتی بیشترین تاثیر را از تغییرات تکنولوژیک دارند.

عضو شورای عالی بورس گفت: از سوی دیگر نمی توان گفت الان قیمت ها در کف هستند، در واقع الان قیمت واقعی سهام همین مقدار است. اگر توافق صورت نگرد بازهم بازار در همین وضعیت باقی خواهد ماند.

عبده تبریزی در خصوص ورود سرمایه گذار خارجی به ایران در دوران پس از توافق و کافی بودن شفافیت اطلاعاتی بازار گفت: پیش از این مشکلاتی از قبیل کاهش شفافیت اطلاعاتی وجود داشت اما این بار به علت این که اکثریت فعالان بورس، جوانان تحصیل کرده همین حوزه هستند، می توانیم مدل سرمایه گذار پذیری پیشرفته ای برای جذب سرمایه گذاران داشته باشیم.

او افزود: این که مردم به سمت خرید دارایی های واقعی مثل سکه و ارز خودرو و مسکن برای استفاده از سود حاصل از افزایش قیمت می روند،‌ کار درستی نیست و در واقع نشان دهنده یک بیماری اقتصادی است.

به گفته مشاور وزیر مسکن، با کاهش نوسانات بازارهای موازی دلالی بازار سرمایه،‌ مردم راهی به جز وارد کردن سرمایه به بازار پول و بازار سرمایه نخواهند داشت و باید توجه داشت که تنها بازار سرمایه بخش مولد واقعی است.

این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: در صورت توافق در موعد مقرر، از نیمه دوم سال اندکی شرایط اقتصادی بهتر می شود. در هر صورت به سرمایه گذاران توصیه می شود با تحلیل های دقیق و آگاهانه و نه با امید معجزه و رویابافی وارد بورس شوند.

عبده تبریزی درباره آینده نرخ ارز گفت: بعد از توافق، ارز به سرعت تک نرخی می شود اما کاهش نخواهد داشت. حتی ممکن است با افزایش روبرو شود زیرا کاهش ارز به نفع اقتصاد نیست.

منبع: اقتصاد نیوز/ 27 خرداد 1394



تعداد بازدید : 4772
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...