Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: نکاتی ازگزارش سالیانه گروه سرمایه گذاری خوارزمی برای تقدیم به مجمع عمومی سالیانه - 1394/07/28

درآستانه برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی (سهامی عام) درتاریخ29 مهرماه سال جاری ،گزارش هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری خوارزمی برای سال مالی منتهی به 31 خرداد 1394 پس از طی فرآیند قانونی آماده تقدیم به این مجمع شد.

بر پایه این خبر، در گزارش هیات مدیره گروه سرمایه گذاری خوارزمی به سهامداران، پس از ارائه تحلیلی درباره وضعیت اقتصادجهان و ایران درسال مالی گذشته ،پیامهای هیات مدیره و مدیرعامل ، معرفی شرکت سرمايه گذاري خوارزمي، محيط حقوقي شرکت ، اهم اقدامات گروه خوارزمي در چارچوب برنامه راهبردي،معرفی عملکرد شرکتهای تحت پوشش این گروه ونیز گزارش بازرس و حسابرس قانونی به تفصیل آمده  است.

بر اساس مفادبخشی ازاین گزارش، هيأت مديره شرکت سرمايه گذاري خوارزمي پس از تجزيه و تحليل شرايط حاکم بر فضاي اقتصادي کشور و ترسيم چشم انداز آتي، اقدام به تدوين و تصويب کليات برنامه راهبردي توسعه کسب و کار شرکت در آذر ماه 1392 کرد و چشم انداز تازه اي را پيش روي سهامداران و ذينفعان شرکت ترسيم نمود. بر اين اساس، چشم انداز شرکت سرمايه گذاري خوارزمي در افق هفت ساله و تا سال 1399 تبديل شدن به يک شرکت سرمايه گذاري پيشتاز، يکي از 50 شرکت برتر کشور و يکي از 5 شرکت برتر هلدينگ و سرمايه گذاري ترسيم شده است.

در این گزارش تصریح شده است: سال مالي مورد گزارش، دومين سال اجراي برنامه راهبردي هفت ساله شرکت بود. با وجود اوضاع حاکم بر اقتصاد کشور ناشي از ادامه اثرات تحريم هاي بين المللي و رکود حاکم بر صنايع بزرگ کشور، شرکت سرمايه گذاري خوارزمي با تلاش تمامي همکاران در بخش هاي مختلف توانست گام هاي مؤثري در راستاي نيل به اهداف عملياتي برنامه هفت ساله بردارد، به نحوي که ارزش دارايي هاي گروه در پايان سال مالي مورد گزارش (31/03/1394) به رقم 60 هزار ميليارد ريال رسيده و توانسته است حدود 18 درصد از ارزش دارايي هاي هدفگذاري شده طبق برنامه راهبردي شرکت را محقق سازد.

وضعیت سرمایه گذاری ها

به استناد این گزارش، بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده در شرکت سرمایه گذاری خوارزمی، سرمايه گذاري در صنايع جذاب پربازده، مبتني بر ارزيابي ريسک هر يک از صنايع هدفگذاري شده، با در نظر گرفتن ريسک هاي اقتصادي مترتب بر هر يک از صنايع مزبور و با توجه به سيکل هاي اقتصادي کشور، از مهمترين راهبردهاي سرمايه گذاري گروه خوارزمي است. به منظور تحقق شعار "ثروت آفريني پايدار براي نسل ها"، طي دو سال ابتدايي اجراي برنامه راهبردي شرکت، استفاده از فرصت هاي جذاب سرمايه گذاري در بخش انرژي با تمرکز بر صنعت برق مد نظر قرار گرفت تا عليرغم کوچک شدن اقتصاد کشور ناشي از آثار رکود تورمي آغاز دهه 1390، از سرعت توسعه سرمايه گذاري هاي گروه کاسته نشود. همچنين با هدف شکل گيري هلدينگ نفت، گاز و پتروشيمي گروه خوارزمي طي دو سال گذشته ضمن تشکيل تيم حرفه اي متخصص، مطالعات تحليلي گستردهاي در بخش هاي مختلف صنايع بالادستي، ميان دستي و پايين دستي بخش نفت، گاز و پتروشيمي انجام شد و نتايج آن در اختيار هلدينگ مذکور قرار گرفته است. از سويي ديگر، صنعت بانکداري به جهت بهره مندي از پتانسيل کسب منافع بلندمدت از شرايط اقتصادي آتي کشور و فرصت هاي جذاب بازار سرمايه، به جهت حفظ روند رشد سودآوري شرکت از توسعه قابل قبولي طبق برنامه برخودار بوده است.

براساس این گزارش،سرمايه گذاري ها در حوزه معادن و صنايع معدني بر اساس استراتژي هاي تدوين شده در شرکت توسعه معادن صدر جهان (هلدينگ معدني گروه خوارزمي)، با تمرکز بر سرمايه گذاري در فلزات گرانبها و نيز صنايع برنامه معدني ميان دستي و فلزات افزودني بخش فولاد باتوجه به پتانسيل بالاي رشد اين بخش در کشور، نويدبخش توسعه سرمايه گذاري ها در بخش معادن و صنايع معدني بر اساس چشم انداز هفت ساله گروه خواهد بود.

دراین گزارش همچنین بخش بازرگاني يکي از پرپتانسيل ترين حوزه ها جهت سودآوري در شرايط پيش روي اقتصادي کشور توصیف واضافه شده است: انتظار مي رود در دوران پساتحريم، ضمن فراهم آمدن امکان توسعه در حوزه هاي سرمايه گذاري مذکور، از رشد مطلوبي برخوردار باشد. شرکت سرمايه گذاري خوارزمي با هدف بهره مندي از پتانسيل هاي پيش روي اقتصادي کشور از منظر فراهم آمدن انتقال دانش هاي جديد در حوزه هاي کاربردي فناوري اطلاعات به ويژه در بخش سخت افزاري و نرم افزاري صنعت بانکداري کشور، برنامه ريزي هاي اساسي را از طريق شرکت توسعه فناوري اطلاعات خوارزمي انجام داده است. هرچند بخش املاک و مستغلات طي دو سال گذشته به دليل رکود حاکم در بخش ساختمان و مسکن کشور نتوانسته است به رشد مورد انتظار دست يابد، ليکن با توجه به انتظارات شکل گرفته از بهبود نسبي رشد اقتصاد کشور در سال هاي پيش رو، برنامه ريزي هاي لازم براي توسعه فعاليت ها و تمرکز بر پروژه هاي متوسط مقياس ساختماني از طريق شرکت توسعه ساختمان خوارزمي انجام شده است.

تحقق و ثبت افزایش سرمایه

بر اساس گزارش هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری خوارزمی، سال مالي مورد گزارش به دليل شرايط خاص اقتصادي کشور در دوره گذار از رکود تورمي و بيم و اميدهاي خروج از تحريم هاي بين المللي، گروه سرمايه گذاري خوارزمي را در موقعيت فرصت هاي طلايي پساتحريم و در عين حال احتياط هاي لازم قرار مي داد. از اين نگاه، عليرغم داشتن مجوز افزايش سرمايه تا مبلغ 15,000 ميليارد ريال (طبق مصوبه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 20 اسفندماه 1392)، پس از عملياتي شدن مرحله اول افزايش سرمايه تا مبلغ 000،10 ميليارد ريال، افزايش سرمايه تا سقف 12,500 ميليارد ريال در مرحله دوم افزايش سرمايه در دستور کار شرکت قرار گرفت.

بدين ترتيب، اجراي مرحله دوم افزايش سرمايه شرکت از مبلغ 10,000 به 12,500 ميليارد ريال در اواخر سال مالي مورد گزارش شروع شد و با حسن اعتماد و مشارکت فعال سهامداران محترم به طور موفقيت آميزي در اول شهريور ماه 1394 به ثبت رسيد. اقبال بازار سرمايه به سهام شرکت سرمايه گذاري خوارزمي به نحوي بود که عليرغم شکست تئوريک قيمت سهام شرکت در زمان اعلام افزايش سرمايه، شاهد رشد ارزش بازار سهام شرکت و افزايش ثروت سهامداران بوديم.

وضعيت رکود اقتصادي کشور و بازار سرمايه در سال مالي مورد گزارش مستلزم مديريت فعال پرتفوي سرمايه گذاري هاي شرکت بود. بدين منظور اهم اقدامات هيأت مديره در حوزه سرمايه گذاري ها، عمدتاً در قالب سه استراتژي به شرح ذيل انجام پذيرفت:

1) پايش مستمر وضعيت پرتفوي فعلي شرکت در دو بخش بورسي و غيربورسي؛

2) بهينه سازي و متوازنسازي پرتفوي سرمايه گذاري هاي شرکت؛

3) توسعه سرمايه گذاري هاي شرکت و برنامه ريزي براي توسعه فعاليت ها در صنايع هدفگذاري شده.

گزيده عملکرد شرکت سرمايه گذاري خوارزمي

دراین گزارش همچنین پیرامون عملکردشرکت سرمايه گذاري خوارزمي در سال مالي منتهي به 31 خرداد ماه 1394 آمده است: گروه خوارزمی تلاش کرده است تا با ديدگاه مبتني بر برنامه راهبردي هفت ساله به بررسي و مديريت فعال پرتفوي سرمايه گذاري هاي خود بپردازد؛ به نحوي که عليرغم کاهش حدود 6/0 درصدي ارزش بازار شرکت متأثر از شرايط حاکم بر کل بازار سرمايه کشور طي دوره يکساله مذکور، سود حاصل از سرمايه گذاري ها و نيز سود حاصل از فروش سهام شرکت ضمن پوشش بيش از 105 درصدي بودجه هدفگذاري شده، به ترتيب از رشد 67 و 47 درصدي نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار باشد. ضمن آنکه سود خالص شرکت با رشد 19 درصدي نسبت به سال گذشته، حدود 102 درصد سود بودجه شده را محقق ساخته است. لازم به ذکر است که عمده هزينه هاي مالي شرکت (بالغ بر 749 ميليارد ريال) در راستاي اجراي برنامه هفت ساله و در جهت توسعه سرمايه گذاري هاي شرکت در صنايع هدف بوده است. در هر حال برآيند فعاليت هاي شرکت، سودي بالغ بر 4,030 ميليارد ريال را عايد سهامداران محترم کرده است.

متن کامل گزارش یادشده به زودی دروبسایت رسمی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی دردسترس خواهدبود.

 



تعداد بازدید : 6517
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...