Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: همایش سوم مدیران خوارزمی؛عزمی نو برای تحقق راهبردها - 1393/07/05

گزارشی از سومین همایش مدیران گروه سرمایه گذاری خوارزمی درتبریز:

*دکترحجت اله صیدی:امروزودر آستانه برگزاری مجمع عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(27مهرماه جاری) ، دارایی های این گروه از یک هزار میلیارد تومان به حدود 4 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.سود گروه خوارزمی نیز با 75 درصد رشد به حدود 350 میلیارد تومان رسیده است.
*چگونه می توانیم بهتر کار کنیم؟ چقدر سرعتمان را باید بیشتر کنیم؟ در چه مواردی باید بیشتر دقت کنیم؟ برای پاسخ به این سئوال ها باید مسئولانه و با دقت وقت بگذاریم.
*مهندس پیشرو:هزاران نفرازسهامداران حرد نگاهشان و دعایشان متوجه شما دست اندرکاران اداره امور این شرکت است . آنهامنتظرند پس از یک سال حاصل فکر و تدبیروتلاش شما را مشاهده کنند، چون این مساله با معیشت آنها ارتباط مستقیم دارد.
*دکترمهدی کرباسیان:حوزه انرژی و به ویژه برق و حوزه معدن دو حوزه با ظرفیت های بالا برای سرمایه گذاری هستند


سومین همایش مدیران گروه سرمایه گذاری خوارزمی در روزهای  اول تا سوم  مهرماه 1393 با حضور حدود 80 نفر از مدیران شرکت های وابسته به این گروه در شهر تبریز برگزار شد. در این همایش،دکتر حجت الله صیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی از مدیران شرکت های وابسته به گروه خوارزمی خواست تا با استفاده از شیوه های خلاقانه و ابتکاری در مسیر تحقق برنامه 7 ساله این گروه گام بردارند.مهندس محمد رضا پیشرو،مدیرعامل بانک صادرات نیز در این همایش بر لزوم استفاده از ظرفیت های مالی وارتباطی بیرون از گروه خوارزمی تاکید کرد.  دکتر مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سابق شرکت سرمایه گذاری خوارزمی نیزدر این همایش از اعلام آمادگی ایمیدرو برای همکاری با گروه خوارزمی ردبخش صنایع معدنی خبر داد. 
بر اساس این گزارش، در سومین همایش مدیران خوارزمی، دکتر فضل الله ریاحی درباره« تامین مالی در ایران و جهان»، دکتر حامد شادکام درباره«بازار سرمایه، ضرورت توسعه کسب و کار در آینده»، پرهام سیدین با موضوع« شرکت سرمایه گذاری آتیه نگر سپهر ایرانیان در یک نگاه»، دکتر مهدی برکچیان درباره« عملکرد اقتصاد ایران در فصل اول سال 93»، دکترعیسی شهسوار خجسته رییس کل اسبق سازمان امور مالیاتی کشور با موضوع«نگاهی به نظام مالیاتی ایران با تاکید بر تاثیر اصلاح قانون مالیات های مستقیم بر بنگاه های اقتصادی ایران»،دکتر اصغر ابن الرسول مدیرطرح و برنامه گروه خوارزمی درباره«سنجش عملکرد-کارت امتیازی متوازن»،دکتر ابراهیم صفوی درباره« سالمندی و سلامت » و منوچهر زمانی،مدیرعامل صرافی سپهر درباره«مبادلات ارزی» سخنرانی کردند.

دورانی جدیدبرای گروه خوارزمی
دکتر صیدی در سومین همایش مدیران گروه سرمایه گذاری خوارزمی ضمن خیر مقدم به مدیران این گروه ومیهمانان ویژه این همایش  گفت:
 گروه خوارزمی یک گروه جوان و رو به رشد است و راه درازی را در پیش دارد و دلیل برگزاری این سلسله همایشها نیز با همین تعبیر جوان و رو به رشد بودن گروه  مرتبط است .
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با بیان این که از حدود یک سال گذشته دوران جدید خوارزمی را با همت مدیران و کارکنان شروع کرده ایم،اظهار کرد: در این دوران، اولین قدم این بود که به این سئوال پاسخ دهیم چرا در خوارزمی کار می کنیم و ذی نفعمان استراتژیک خوارزمی چه مطالبه ای از ما دارند؟ در پی پاسخ به این پرسش، ماموریت خوارزمی در یک عبارت شفاف و صریح «ثروت آفرینی پایداربرای نسل ها» تعریف شد. این عبارت کوتاه و در عین حال نمادی پرمعنا وبسیار مهم برای تحقق اهدافی کلان  است. برای تحقق این اهداف ، برنامه های راهبردی و چشم انداز 7 ساله تهیه شد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی افزود: بر اساس برنامه راهبردی 7 ساله گروه خوارزمی، قرار است در سال 99 این گروه 33 هزارمیلیارد تومان دارایی داشته باشد - حدود 10 میلیارد دلار و معادل یک درصد تولید ناخالص داخلی- و 8هزار و 500 میلیارد تومان هم سود خلق کند و به ذی نفعان خود انتقال دهد.
دکتر صیدی افزود: بنابراین خیلی سریع و شفاف هدفمان مشخص شده است. باور ما این بود که بسنده کردن صرف به جملات شعاری بدترین نوع برنامه ریزی است. از این رو، راهکارها  و اهداف عملیاتی گروه سرمایه گذاری برای دستیابی به این برنامه 7 ساله تهیه و در اولین همایش مدیران گروه خوارزمی در شیراز از این برنامه رونمایی شد. 
وی اظهار کرد: امروزودر آستانه برگزاری مجمع عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(27مهرماه جاری) ، دارایی های این گروه از یک هزار میلیارد تومان به حدود 4 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.سود گروه خوارزمی نیز با 75 درصد رشد به حدود 350 میلیارد تومان رسیده است. این توفیق جز با برنامه ریزی ، دقت براجرای برنامه و کار تیمی حاصل نمی شد. شاید کسانی که در این همایش حضور ندارند، سهمشان در تحقق این موفقیت از ما کمتر نباشد.بی گمان، کار تیمی مهمترین ابزار و راهنمای ما برای رسیدن به این نقطه بوده است. این همایش و همایش های مشابه برای رسیدن به اهداف برنامه 7 ساله است. فکر می کنیم حداقل 4 بار در سال دور هم جمع شویم تا با فراغت بال برنامه هایمان را مرور کنیم و ببینیم به چه میزان در مسیر تحقق راهبردها گام برداشته ایم.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری خوارزمی با اشاره به این که یکی از اهداف برگزاری این همایش ها کمک به ارتقاء دانش مدیران است، گفت: بنابراین همایش ها طوری طراحی شده و می شوند که به بحث هایی که ضمن انجام کارهای روزانه فرصت بررسی آنها را نداریم، بپردازیم. بحث هایی مانند بررسی شرایط اقتصادی کشور و شناخت نقش بنگاه های اقتصادی در این اقتصاد. 
وی با اشاره به ضرورت مرور برنامه ها ، کارهایی انجام شده و انجام نشده و ارزیابی ثمرات فعالیتها در همایش مدیران گفت:ما باید  رشدی متوازن داشته باشیم. از این رو، ضروری است حتی در همایش مدیران به بحث های نظری که فرصت بررسی آنها را نداریم از جمله مباحث نیروی انسانی ،بهره وری، ارتباطات اجتماعی، سلامت وروانشناسی و ... بپردازیم. انجام این بحثها، نوعی کوک کردن  ساز و تیز کردن اره است. فکر می کنم سالی 4 بار دورهم جمع شدن برای انجام چنین کارهایی زیاد نیست. از این رو، نکاتی که در این همایش مطرح می شوند معمولا کلیدی واساسی هستند.

جدال با رکود
دکتر صیدی با بیان این که 11 ماه از تدوین برنامه راهبردی 7 ساله گروه خوارزمی و حدود 10 ماه از معرفی این برنامه در همایش شیراز گذشته است، اظهار کرد: سال اول اجرای این برنامه سال سختی بود، سال رکود اقتصادی بود و از همین رو،سال سختی برای بنگاه ها بود، اما ما با موفقیت این سال را طی کردیم و شرکت های زیر مجموعه گروه خوارزمی کارنامه خوبی داشتند.
وی همچنین باتاکیدبرضرورت تنظیم برنامه های عملیاتی دربرخی شرکت های وابسته درچارچوبی اصولی تا زمان برگزاری همایش بعدی افزود:
هر روز ما این سئوال را از خود می پرسیم یا دستکم در ذهن من این سئوال وجود دارد که آیا ما مسیر را درست طی می کنیم؟سرعتمان مناسب است؟ هزینه های ما مناسب است؟ دستاوردهایمان مناسب است؟ والبته یک سئوال بزرگتر که آیا بهتر از این می شود کار کرد؟ راه بهتر کدام است؟ پاسخ به این سئوالات  مهم را در این همایش ها می توانیم بیابیم.ونیزبه سئوالی مهمتر نیزپاسخ دهیم  که چگونه می توانیم بهتر کار کنیم؟ چقدر سرعتمان را باید بیشتر کنیم؟ در چه مواردی باید بیشتر دقت کنیم؟ برای پاسخ به این سئوال ها باید مسئولانه و با دقت وقت بگذاریم.

لزوم بسط نگرش تحول خواه
وی با تاکید بر لزوم بسط نگرش تحول خواه در گروه خوارزمی اظهار کرد: یکی از شرکت های مهم، برنامه ای را با 15 درصد سود تدوین و ارسال کرده است. واحد طرح و برنامه  شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با توجه به پتاسیل های این شرکت و  ظرفیت های بازار 2 هزار میلیارد تومان سود را برای این شرکت تا سال 99 هدفگذاری کرده است. این شرکت اعلام کرده که رقم یاد شده زیاد است و در سال 99 به 700 میلیارد تومان سود می تواند دست یابد. یعنی حدود یک سوم رقم هدفگذاری شده را پیش بینی کرده است. بله به طور معمول می توان به همین قدر سود یعنی سالی 15 درصد دست یافت و در واقع این سود خود به خود محقق می شود، چون تورم به داد ما می رسد و ما احساس موفقیت می کنیم!
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی افزود: اما واقعا تحقق 33 هزار میلیارد تومان دارایی برای گروه درطی 7سال شعاری بزرگ است و برای این که این هدف در حد شعار باقی نماند، باید به گونه ای متفاوت برنامه ریزی واجرا کرد. نظیرهمان کاری که در شرکت سرمایه گذاری خوارزمی دوستان ما انجام دادند و توانستند نیروگاه برق منتظر قائم را خریداری کنند.
دکترصیدی سپس به توضیح چگونگی تملک نیروگاه منتظر قائم پرداخت و گفت: بانک صادرات ایران که در عرصه خصوصی سازی پیشرو است در بهمن سال گذشته بحث فروش بخشی ازدارایی ها خود را مطرح کرد. این مساله برای ما یک فرصت بود و به همین دلیل با مسئولان این بانک وارد مذاکره شدیم. مذاکرات پراکنده ای شروع شد تا این که در اسفندماه  این مذاکرات جدی شد. یکی از دارایی هایی که هم بانک مایل به فروش بود و هم مابه آن تمایل داشتیم نیروگاه منتظر قائم بود. از همین رو،  توانستیم پس از مذاکرات طولانی و فشرده، در آخرین ساعت های روز 28 اسفند92 قرار داد را نهایی کرده و نیروگاه منتظر قائم را خریداری کنیم. 
دکتر صیدی گفت: اگر می خواستیم به شیوه ای عادی این خرید را انجام دهیم اول باید افزایش سرمایه می دادیم و بعد از بانک های مختلف  وام می گرفتیم و این کارشاید حدودسه سال طول می کشید که طی این مدت هم احتمالا"نیروگاه به متقاضی دیگری فروخته شده بود. از این رو، با شیوه ای متفاوت وارد مذاکره شدیم.این کار را مدیران ما به خوبی انجام دادند و برای تحقق این دارایی زحمت بسیاری کشیدند.
وی همچنین با اشاره به موفقیت شرکت توسعه فنآوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) در بازار سهام افزود: اگر بخواهم فهرست زحمات را بگویم خیلی طول می کشد. تمام شرکت ها خوب کار می کنند اما نکته مهم است که باراصلی مسئولیت تحقق  33 هزار میلیارد تومان دارایی برای گروه درطی 7سال – تاسال 99 -برعهده جمع حاضر در این همایش است و تک تک ما و همکارانی که در این همایش نیستند در تحقق این هدف نقش داریم. دستیابی به این هدف با ایمان، عشق و کار تیمی میسر است و امیدوارم که به خواست خداوندبزرگ به این هدف بلند برسیم .

نگاه های ارزیاب و منتظر
مهندس محمد رضا پیشرو،مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز در سومین همایش مدیران گروه خوارزمی طی سخنانی گفت: گردهم آمدن مدیران گروه خوارزمی فارغ از دغدغه های روزمره و تبادل نظر آنها با یکدیگر در هر فصل ابتکار بسیار مثبتی است. برگزاری این جلسه ها و تجدید قوای علمی،روحی ، جسمی با توجه به شرایط حاکم بر بازار سرمایه، بخش تولید، اقتصاد کشور و با توجه به پیچیدگی مدیریت دراین شرایط برای خلق درآمد، لازم به نظر می رسد. 
وی با اشاره به رشد مناسب شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و افزایش سرمایه آن به 10 هزار میلیارد ریال درمردادماه امسال اظهار کرد:  ما به خاطر این موفقیت به خودمان می بالیم و احساس غرور می کنیم ودرعین حال باید به یادداشته باشیم هزاران نفرازسهامداران حرد نگاهشان و دعایشان متوجه شما دست اندرکاران اداره امور این شرکت است . آنهامنتظرند پس از یک سال حاصل فکر و تدبیروتلاش شما را مشاهده کنند، چون این مساله با معیشت آنها ارتباط مستقیم دارد. چه شاغلان و چه بازنشستگان بانک های صادرات و مسکن و چه سهامداران خردی که در بورس، سهام خوارزمی را خریده اند، نگاه همه آنها متوجه زحمات و خدمات شما است که پس از یک سال چه میزان سود را خلق و تولید می کنید.
مهندس پیشرو افزود: شرکت سرمایه گذاری خوارزمی به جایگاه خوبی رسیده است به گونه ای که هم در عرصه تولید و هم بازار سرمایه  نقش آفرین است. البته خوارزمی را ابتدا با سرمایه های انسانی و بعد با دارایی ها و سرمایه های ثبتی آن می شناسند.از این رو، مطمئنم ظرف چند سال آینده شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با ظرفیتی که در بعد نیروی انسانی و به ویژه در بعد مدیریتی دارد، به عنوان مجموعه ای مرجع در کشور نقش آفرین  خواهد بود. باید این موقعیت را قدر دانست و ارج نهاد. 
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در این همایش به مدیران خوارزمی توصیه کرد از ظرفیت های بالقوه و بالفعل سهامداران ودیگر افراد و نهادهای مرتبط با گروه خوارزمی استفاده کنند. وی از بانک صادرات ایران با 2800 شعبه درسراسر کشور، بانک مسکن و صندوق آتیه مسکن آن، وبخش های نفت،آی تی، و مالی کشور به عنوان ظرفیت هایی نام برد که گروه خوارزمی می تواند برای توسعه فعالیتهایش از آنهااستفاده کند.
به گفته وی، در بخش آی تی بانک صادرات از ظرفیت خوبی برخوردار است و بازار  تضمین شده ای را می تواند برای گروه خوارزمی فراهم کند. بانک صادرات نیزبه گرفتن این خدمات از مجموعه ای معتمد نیاز دارد. همچنین ساختمان سازی، مرمت وبازسازی ساختمان بانک صادرات می تواند از طریق شرکت های زیر مجموعه گروه خوارزمی صورت گیرد.
وی همچنین توصیه کرد: با توجه به محدود بودن منابع مالی تا حد امکان از منابع مالی درون گروه کمتر استفاده شود و به جای آن گروه خوارزمی به  تسهیلات بانکی، فاینانس ، وتسهیلات صندوق توسعه ملی اتکا کند.
مدیرعامل بانک صادرات همچنین با اشاره به خرید نیروگاه منتظر قائم از سوی گروه خوارزمی گفت: دوستان ما در بانک صادرات با توجه به تعلق خاطری که داشتند، نمی پذیرفتند که ما این نیروگاه را از مجموعه بانک صادرات خارج کرده و به گروه دیگری بدهیم. برای این دوستان شایددشوار بود که با شرایط بلند مدت و با 5 درصد پیش پرداختف نیروگاه منتظر قائم واگذار شود. اما در عین حال، این معامله، یک تصمیم برد- برد بود. چرا که شاغلان و بازنشسته های بانک صادرات همه سهامداران این گروه هستند و قطعا نمی خواهیم و نمی گذاریم دارایی های کم سود وبا بازدهی اندک را به گروه خوارزمی منتقل کنیم. 
وی همچنین با تاکید بر توجه به اهمیت مقوله ها و شاخص های مالی، صرفه جویی در هزینه ها، وفاداری و تعلق سازمانی و همچنین توجه به رسالت های اجتماعی گفت: درست است که رسالت اصلی ما خلق سود و ثروت آفرینی است اما رسالت های اجتماعی را فراموش نکنیم، چرا که برکاتی در آن نهفته است که ممکن است تنهابا شاخص مادی قابل اندازه گیری نباشد. 
وی با اشاره به اهمیت مدرسه سازی در روستاهای محروم و مناطق آسیب دیده از زلزله گفت: این کارها فشار مالی به مجموعه وارد نمی کند. اما برکاتی دارد که قابل اندازه گیری نیست. البته دوستان خوارزمی به انجام این امور مقید هستند. اگردر یکی دو نقطه محروم سرمایه گذاری کنند، حتما برکاتش را شاهد خواهیم بود. 

زمینه های تحول جهشی
دکتر مهدی کرباسیان مدیرعامل سابق شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و رییس کمونی سازمان ایمیدرو نیز در این همایش طی سخنانی کوتاه با اشاره به محدودیت های جدی دولت از نظر نقدینگی و سرمایه ای گفت: شرکت های سرمایه گذاری فعال در بخش خصوصی باید بار این محدودیت ها را به دوش بکشند. گروه خوارزمی نیز در این رابطه می تواند تحرک داشته باشد و حتما جهش خواهد کرد. عددهایی که در این همایش ارایه شد و موفقیت هایی که به دست آمده همگی نشان دهنده این ظرفیتها هستند.
وی با بیان این که در شرایط رکود اقتصادی نیزشرکتهای سرمایه گذاری می توانند فعالیت های مثبتی انجام دهند، اظهار کرد: حوزه انرژی و به ویژه برق و حوزه معدن دو حوزه با ظرفیت های بالا برای سرمایه گذاری هستند.
دکتر کرباسیان همچنین با بیان این که هنوز رکود جهانی به پایان نرسیده است، اظهار کرد: پیش بینی کشورهای غربی نشان می دهد که این رکود طی چند سال آینده پایان خواهد یافت. در عین حال، ما درگیر تحریم ها نیز هستیم. با وجود این، دولت جدید رابطه های مناسبی با کشورهایی نظیر چین و روسیه وبلاروس ایجاد کرده است. گروه خوارزمی می تواند از این رابطه ها امتیازهای خوبی کسب کند. این گروه در صادرات خدمات فنی- مهندسی هم می تواند به طور مستقل یا مشارکتی نیز عمل کند. این فرصت ها نیز در بلند مدت می تواند منجربه همان جهش های موردانتظار بشود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: در حوزه معدن نیز ظرفیتهای بسیار خوبی درکشورداریم و در صورتی که گروه خوارزمی اظهار علاقه کند، حاضریم در این حوزه با این گروه همکاری موثر داشته باشیم.



تعداد بازدید : 4623
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...