Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: 150 ریال سود نقدی برای هر سهم خوارزمی - 1393/07/27

در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی تصویب شد

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(سهامی عام) برای سال مالی منتهی به 31 خرداد 1393 به ریاست محمد رضا عرفانی، نایب رئیس بانک صادرات ایران با حضور بیش از 90 درصد سهامداران و نیز مدیران این شرکت یکشنبه 27 مهرماه سال جاری در تهران برگزارشد. در این مجمع، پس از ارایه گزارش هیات مدیره خوارزمی توسط مدیرعامل این شرکت و ارایه گزارش حسابرس و بازرس قانونی، تقسیم 150 ریال سود نقدی برای هر سهم خوارزمی تصویب شد. انتخاب مؤسسه حسابرسی دایارایان به‌عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و مؤسسه حسابرسی کوشامنش به‌عنوان حسابرس مستقل و بازرس علی‌البدل و انتخاب روزنامه‌های کثیرالانتشار اطلاعات و دنیای اقتصاد جهت درج آگهی‌های شرکت سرمایه گذاری خوارزمی نیز از دیگر مصوبات مجمع عادی سالیانه این شرکت بود.
بر پایه این خبر، احمد دودانگه از موسسه همیاری غدیر و بهروز امید علی از شرکت سرمایه گذاری تامین آتیه مسکن به عنوان ناظرین مجمع و محمدرضا ستایش به عنوان منشی جلسه انتخاب شدند. همچنین منصور شمس احمدی از سوی مؤسسه حسابرسی شاهدان جهت قرائت گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت در مجمع حضور داشت.

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها
دکترحجت اله صیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی طی سخنانی در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت تدوین برنامه راهبردی شرکت، ورود به حوزه های جدید سرمایه‌گذاری، بهینه‌سازی ترکیب سرمایه‌گذاری‌های موجود و توسعه آن‌ها، انتقال شرکت ها از بازار اولیه به بازار ثانویه و افزایش سرمایه شرکت را مهم‌ترین گام‌های برداشته شده در شرکت برشمردند.  وی با بیان این که هیأت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی با تدوین و تصویب کلیات برنامه راهبردی شرکت در آذر ماه 1392 چشم‌انداز تازه‌ای را پیش روی سهامداران و ذی‌نفعان شرکت ترسیم کرده است، گفت: بر اساس برنامه راهبردی  هفت‌ساله شرکت، شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی در 31 خرداد 1399 یکی از 50 شرکت برتر ایران و همچنین یکی از 5 شرکت سرمایه‌گذاری و هلدینگ برتر ایران از نظر ارزش جمع دارایی‌ها در ترازنامه خواهد بود. همچنین در تاریخ یاد شده ارزش دارایی‌های شرکت معادل حداقل یک درصد رقم تولید ناخالص داخلی کشور به نرخ جاری است و شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی دارای بالاترین نرخ بازدهی دارایی‌ها در بین شرکت‌های سرمایه‌گذاری ایرانی خواهد بود.
وی با بیان این که بر اساس برنامه راهبردی هفت‌ساله شرکت، مأموریت شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی، افزایش ثروت سهامداران از طریق خلق سود پایدار و با کیفیت تعیین شده است، اظهار کرد: کمک به توسعه اقتصادی کشور و افزایش کارایی بازار سرمایه از اهداف مهم این شرکت است. به‌همین منظور اساسی‌ترین شعار گروه خوارزمی «ثروت‌آفرینی پایدار برای نسل‌ها» است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی گفت: با توجه به چشم‌انداز و مأموريت تعيين شده در برنامه راهبردی، شركت سرمايه‌گذاري خوارزمی در نظر دارد با گسترش فعاليت‌ها در زمينه‌های مختلف با محوريت سرمايه‌گذاري در صنايع بانکداری، مسکن و ساختمان، معادن و صنایع معدنی، انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی)، فناوری اطلاعات، بازرگانی، بازار سرمایه و سایر فرصت‌های پربازده سرمایه‌گذاری به یکی از شرکت‌های برتر سرمایه‌گذاری تبدیل شود و بالاترین نرخ بازده دارایی‌ها در بین شرکت‌های سرمایه‌گذاری کشور را به خود اختصاص دهد.
به گفته وی، بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، بانک‌ها به‌عنوان مهم‌ترین رکن بازار پولی کشور در حوزه تجهیز منابع، نقشی اساسی و مؤثر در تأمین منابع برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد اقتصاد کشور دارند. از سویی دیگر انتظار می‌رود با توجه به بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور در عرصه بین‌المللی، صنعت بانکداری از سودآوری مطلوب و پایدار برخوردار شود.
دکتر صیدی اظهار کرد: بررسی سهم بخش مسکن و ساختمان در تولید ناخالص داخلی کشور نشان می‌دهد بخش مذکور طی چهار سال اخیر حدود 7 درصد از کل تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده و طی چند سال اخیر به‌طور متوسط بین 38 الی 44 درصد از کل تشکیل سرمایه کشور به بخش مسکن و ساختمان تعلق داشته است. همچنین بخش مسکن و ساختمان یکی از اشتغال‌زاترین بخش‌های اقتصادی کشور به‌شمار رفته و حدود 12 درصد از کل اشتغال کشور به این بخش تعلق دارد. بنابراین صنعت ساختمان با وجود برخی چالشها به لحاظ سودآوری مطلوب برای سرمایه‌گذاران و ارزش‌آفرینی در تولیدات داخلی کشور از جایگاه ویژه ای در اقتصاد ایران برخوردار است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی گفت:  ایران با دارا بودن حدود 3 درصد از ذخایر معدنی جهان، رتبه نخست خاورمیانه و سوم آسیا را در اختیار دارد و در شمار 10 کشور برتر از نظر ارزشمندی معادن طبیعی در جهان قرار دارد، به‌طوری که ارزش ذخایر معدنی کشور بالغ بر 770 میلیارد دلار برآورد می‌شود. 
وی همچنین افزود: در مجموع مزیت‌هایی همچون دسترسی به معادن غنی در کشور و دسترسی به تکنولوژی استخراج و فرآوری سنگ‌های معدنی از یک سو و ارزان‌تر بودن انرژی در کشور نسبت به رقبای جهانی ازسوی دیگر، فعالیت در صنایع معدنی و فلزات اساسی را در اولویت‌های سرمایه‌گذاری قرار داده است.
دکتر صیدی اظهار کرد: ایران با دارا بودن 155 میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفت خام در رتبه چهارم جهان و با 33 هزار میلیارد مترمکعب ذخایر اثبات شده گاز طبیعی در رتبه دوم جهان قرار دارد که این موضوع زیربنای خودکفایی ایران در بخش انرژی را فراهم می‌آورد. همچنین سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز از مزایای دسترسی به منابع تأمین انرژی و خوراک مصرفی، موقعیت استراتژیک ایران به لحاظ جغرافیایی و نزدیکی به آب‌های بین‌المللی و بازارهای صادراتی، مشوق‌ها و حمایت‌های دولتی و امکان تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده بالا برخوردار است.
به گفته وی، در حوزه برق نیز مجموع ظرفیت تولید برق ایران در سال 2013 در حدود 60 هزار مگاوات بوده است. مطابق پیش‌بینی‌های معتبر، میزان تولید خالص سالیانه و همچنین مصرف سالیانه برق ایران در سال 2014 میلادی به ترتیب معادل 186 و 190 تراوات ساعت خواهد بود. میزان رشد تقاضای برق در ایران تا سال 2022 نیز سالانه حدود 6/3 درصد خواهد بود، این در حالی است که رشد تولید برق در دوره مذکور معادل 5/3 درصد برآورد شده است. لازم به توضیح است که ایران از نظر جغرافیایی در مجاورت کشورهای پاکستان و هند قرار دارد که با مشکل کمبود برق مواجه هستند و این امر فرصت مناسبی را برای صادرات برق به کشورهای مذکور فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی گفت: ایران در زمره کشورهای در حال توسعه قرار دارد، از این رو چشم انداز صنعت IT در ایران بسیار روشن ارزیابی می شود و انتظار می رود سمت تقاضا در این صنعت با رشد روز افزون همراه باشد. از این رو، سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات از جمله صنایع سود آور دسته بندی می شود. 
به گفته دکتر صیدی، چشم‌انداز رشد اقتصادی کشور همسو با بهبود، گسترش روابط بین‌المللی در سال گذشته و انتظار افزایش روابط اقتصادی بین ایران و سایر کشورها، افق روشنی را پیش روی حوزه بازرگانی ایران ترسیم کرده است. بر این اساس شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی در راستای تحقق اهداف راهبردی گروه و همچنین ایفای نقش خود در توسعه اقتصادی کشور، سرمایه‌گذاری در حوزه بازرگانی را مد نظر قرار داده است. 

تحقق افزایش سرمایه 113 درصدی
 مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی همچنین با اشاره به مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 20 بهمن ماه سال گذشته این شرکت مبنی بر افزایش سرمایه در دو مرحله از مبلغ 4,685 میلیارد ریال به 15,000 میلیارد ریال اظهار کرد: در مرحله اول، افزایش سرمایه بیش از 113 درصدی شرکت با هدف اجرای بخشی از برنامه تأمین منابع مورد نیاز شرکت در سال 1393 از مبلغ 4,685 میلیارد ريال به‌مبلغ 10,000 میلیارد ريال از محل مطالبات و آورده نقدی به‌میزان 66/5 درصد و از محل اندوخته‌های شرکت به‌میزان 46/9 درصد، پس از تصویب در مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام و اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در بهمن ماه 1392 و طی مراحل قانونی، در مرداد ماه 1393 ثبت شد.

توسعه سرمایه‌گذاری‌ها
وی همچنین از خرید نیروگاه منتظر قائم، تأسیس شرکت توسعه معادن صدر جهان، خرید بخشی از سهام شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، افزایش سرمایه‌گذاری و عضویت در هیأت مدیره در بانک صادرات ایران به عنوان مهم‌ترین فعالیت‌های انجام شده در خصوص تنوع‌بخشی به ساختار پرتفوی گروه خوارزمی در جهت نیل به اهداف برنامه راهبردی شرکت نام برد.
دکتر صیدی گفت: در حوزه انرژی، نیروگاه منتظر قائم در واپسین روزهای سال 1392 با قیمتی منصفانه و شرایطی مناسب توسط گروه خوارزمی خریداری گردید. این نیروگاه از طریق شرکت توسعه برق و انرژی سپهر (با مالکیت 100 درصدی گروه خوارزمی) به‌منظور مدیریت حرفه‌ای و بهبود عملکرد نیروگاه خریداری شد. همچنین اقداماتی برای تجهیز تیم تخصصی مدیریتی نیروگاه و برنامه ریزی برای بهبود عملکرد آن از طریق افزایش بهره وری، افزایش تولید، تغییر ساختاری بهای تمام شده صورت پذیرفت. شایان ذکر است، نیروگاه منتظرقائم دارای مزایای بالقوه‌ای شامل امکان افزایش راندمان نیروگاه، امکان افزایش سودآوری، اجرای طرح‌های بهبود فرآیندها و تولید با هدف افزایش ارزش در میان مدت است و افزایش ظرفیت نیروگاه جهت تأمین 10 درصد از برق مورد نیاز کشور در برنامه بلندمدت آن قرار دارد.
وی با بیان این که حوزه فناوری اطلاعات با محوریت صنعت بانکداری و نظام پرداخت‌های الکترونیکی از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور طی سال‌های اخیر و با چشم‌انداز روبه رشد برای آینده است، اظهار کرد: گروه خوارزمی با شناسایی فرصت‌های دارای ارزش افزوده در این بخش از طریق سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی و داده‌پردازی خوارزمی و همچنین سهامداری در شرکت کارت اعتباری ایران کیش، برنامه توسعه فعالیت در حوزه مذکور را دارد. 
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی افزود: از سویی دیگر به‌جهت افزایش شفافیت و شناسایی ارزش سهام توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی، برنامه عرضه سهام این شرکت با نماد مفاخر در بازار دوم فرابورس طی سال مالی مورد گزارش عملیاتی شد که با استقبال سرمایه‌گذاران خرد و نهادی مواجه شد.
به گفته وی ، گروه خوارزمی در حوزه بانکداری، با خرید 1/6 درصد از سهام بانک صادرات ایران با شرایطی مناسب، اقدام به سرمایه‌گذاری بلندمدت در یکی از بانک های دارای پتانسیل بالا کرده است. همچنین شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی از طریق عضویت در هیأت مدیره بانک صادرات ایران، در سیاست‌گذاری‌های کلان این بانک معظم ایفای نقش می‌نماید. از این رو، انتظار می‌رود با توجه به اهداف بلندمدت گروه خوارزمی در تنوع‌بخشی به پرتفوی سرمایه‌گذاری‌ها شاهد توسعه و توازن هر چه بیشتر سرمایه گذاری ها در صنایع هدف باشیم.
دکتر صیدی همچنین از اجرای بخشی از طرح توسعه شرکت لابراتوارهای سینادارو، توسعه فعالیت‌ها در بخش املاک و مستغلات، گسترش فعالیت‌ها در بخش واسطه‌گری مالی و افزایش نقدشوندگی پرتفوی سیمانی به عنوان سایر اقدام های مهم گروه خوارزمی در مسیر دستیابی به اهداف برنامه هفت ساله این شرکت نام برد.

 رشد 74 درصدی سود خالص
دکتر صیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به‌طور کلی عملکرد مالی شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی برای سال مالی منتهی به31 خرداد 1393 نشان دهنده رشد سود عملیاتی و سود خالص شرکت به ترتیب معادل  64 و 74 درصد است.
وی افزود: سود حاصل از سرمایه گذاری ها در سال مالی مورد گزارش با رشد 74 درصدی از مبلغ 1,353 میلیارد ریال به 2,351 میلیارد ریال افزایش یافته است. 


عملکرد شرکت سرمایه گذاری خوارزمی طی سال های 1391 تا 1393 (مبالغ به میلیارد ریال)
تصویب 150 ریال سود تقسیمی به ازای هر سهم
دکتر صیدی با بیان این که میزان سود تقسیمی برای سال مالی مورد گزارش بالغ بر 1,000 میلیارد ريال برآورد می‌شود، افزود: سود تقسیمی شرکت طی سال های 1391 و 1392 به ترتیب معادل 888 و 1,171 میلیارد ريال بوده است. همچنین پیشنهاد هیأت مدیره برای سال مالی منتهی به 31 خرداد 1393 مبلغ 110 ریال به ازای هر سهم با سرمایه جدید است. (مبلغ 150 ريال به ازای هر سهم معادل 1,500 میلیارد ريال مورد تصویب مجمع قرار گرفت.)
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی اعلام کرد: بازدهی سهام شرکت طی سال مالی مورد گزارش معادل 68 درصد محاسبه شده است. همچنین بررسی‌ها حاکی از آن است که طی دوره مذکور بازدهی شاخص کل بورس معادل 50 درصد و بازدهی شاخص صنعت سرمایه گذاری معادل 67 درصد بوده است. همچنین مقایسه بازدهی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با شرکت های سرمایه گذاری فعال بورسی و فرابورسی طی سال مالی منتهی به31 خرداد 1393 نشان می دهد شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با وجود سهام شناور 49 درصدی، با کسب بازدهی 68 درصد رتبه پنجم را در میان 14 شرکت سرمایه-گذاری به خود اختصاص داده است. 
به گفته وی، به‌طور متوسط تعداد سهام معامله شده روزانه شرکت از حدود 5 میلیون سهم در سال مالی منتهی به 1392/03/31 به بیش از 10 میلیون سهم در سال مالی منتهی به 1393/03/31 افزایش یافته است. همچنین طی سال مالی منتهی به 1393/03/31متوسط ارزش معاملات روزانه سهام شرکت با رشد 243درصدی نسبت به سال مالی ماقبل از 7 میلیارد ریال به 24 میلیارد ریال افزایش یافته است. 

برنامه‌های آتی گروه خوارزمی
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی همچنین با تاکید بر تدوام حرکت گروه خوارزمی برمبنای برنامه راهبردی هفت ساله، از پایش پیوسته پرتفوی گروه خوارزمی در راستای تحقق برنامه راهبردی هفت ساله شرکت از طریق بهبود ساختار و مدیریت ریسک سرمایه گذاریهای گروه، توسعه سرمایه گذاری ها در صنایع هدف در جهت دستیابی به اهداف عملیاتی برنامه هفت ساله شرکت، ارتقاء فعالیتهای نیروگاه منتظرقائم شامل افزایش بهره وری و راندمان نیروگاه، افزایش ضریب بهره برداری، کاهش بهای تمام شده تولید برق از طریق اصلاح ساختار مصرف سوخت نیروگاه و نیز انجام اقدامات عملیاتی جهت کوتاه تر نمودن دوره وصول مطالبات و اجرای برنامه های عملیاتی هلدینگ معدنی توسعه معادن صدر جهان نام برد. او همچنین گسترش فعالیت در حوزه انرژی از طریق تأسیس هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی، توسعه سرمایه گذاری ها در حوزه فناوری اطلاعات از طریق شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) و تجدید ساختار آن در قالب هلدینگ، ارتقاء بهره وری و بهبود عملکرد شرکت های گروه خوارزمی، پیاده‌سازی نظام ارزیابی عملکرد در جهت توسعه فرآیندهای اجرایی و ارزیابی عملکردشرکتهای گروه خوارزمی و برنامه‌ریزی جهت ورود شرکت‌های گروه به بورس اوراق بهادار را از جمله دیگر برنامه‌های آتی شرکت برشمرد. 


تعداد بازدید : 16432
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...