Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: معاون بانکداری اختصاصی شرکت تامین سرمایه سپهر در هفتمین همایش مدیران گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی: اهمیت تهیه طرح کسب و کار برای جذب سرمایه‌گذار - 1395/05/14

دومین روز از هفتمین همایش مدیران گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی در سالن کنفرانس هتل بین‌المللی شهریار در حال برگزاری است.

دکتر رضا عیوض‌لو معاون بانکداری اختصاصی شرکت تامین سرمایه سپهر نخستین سخنران روز دوم گردهمآیی بود که به تشریح مسایل رایج در ارزیابی طرح‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.

عیوض‌لو ضمن تشریح نحوه فعالیت شرکت تامین سرمایه سپهر گفت: تمامی بنگاه‌های اقتصادی برای حفظ موقعیت خود در بازار نیازمند سرمایه‌گذاری و اجرای طرح‌هایی در زمینه توسعه، بازسازی و بهینه‌سازی هستند.

او با اشاره به اهمیت تدوین طرح کسب و کار گفت: شرکت‌هایی که طرح کسب و کار درستی تهیه کرده‌اند، 50 درصد بیشتر از آنها که طرح کسب و کار نداشته‌اند، موفق بوده‌اند. بیش از 90 درصد کسب و کارهایی که بیشتر از 5 سال عمر کرده‌اند، طرح کسب و کار مدونی داشته‌اند. همچنین 40 درصد از کسب و کارهایی که طرح کسب و کار نداشتند، در همان سال اول از ادامه فعالیت بازمانده‌اند.

عیوض‌لو دلایل تهیه طرح کسب و کار را این‌چنین برشمرد: جذب سرمایه‌گذاران، بررسی ایده‌های تجاری در عمل، تنظیم کردن نقاط عطف، یادگیری بازار، تعیین نیازهای مالی، جذب افراد در سطوح بالا، کنترل کردن برنامه تجاری و تغییر برنامه‌های احتمالی.

او در ادامه گفت: طرح کسب و کار در سه وضعیت نوسازی، راه‌اندازی و توسعه‌ای اهمیت پیدا می‌کند که در این میان طرح‌های نوسازی کمترین ریسک و طرح‌های راه‌اندازی بیشترین میزان ریسک را دارند. طرح کسب و کار باید بخش‌های خلاصه مدیریتی، شرح طرح کسب و کار، تجزیه و تحلیل بازار، برنامه بازاریابی، برنامه مالی و توجیه اقتصادی، برنامه عملیاتی و مدیریت و ساختار سازمانی را دربر بگیرد.

معاون بانکداری اختصاصی شرکت تامین سرمایه سپهر در ادامه به تشریح مسایل رایج در بودجه‌بندی سرمایه‌ای پرداخت و خاطرنشان کرد: جریانات نقدی باید بر پایه جریانات نقدی اضافی باشد، یعنی هزینه‌های فرصت در نظر گرفته شود و هزینه‌های بی‌بازگشت منظور نشود. همچنین باید با تورم برخورد یکنواخت داشته باشیم؛ یعنی نرخ بهره اسمی برای تنزیل جریانات نقدی اسمی و نرخ بهره واقعی برای تنزیل جریانات نقدی واقعی را در نظر داشته باشیم. علاوه بر این، باید تصمیمات سرمایه‌گذاری را مستقل از تصمیمات تامین مالی اتخاذ کنیم. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشیم این است که در پروژه‌های جمع‌شونده، نرخ بازدهی داخلی بعضا اندازه پروژه را در نظر نمی‌گیرد.

عیوض‌لو در پایان درباره تجزیه و تحلیل مالی طرح کسب و کار گفت: یکی از مراحل بررسی طرح کسب و کار، تجزیه و تحلیل حساسیت یا بررسی تاثیر تغییرات در فروش، هزینه‌ها و ... در پروژه است. در مراحل بعدی، تحلیل سناریو (تحلیل پروژه تحت شرایط ترکیبی از مفروضات)، شبیه‌سازی (برآورد احتمالی پیامدهای مختلف) وشرایط سربه‌سر (برآورد سطحی از فروش که به ازای آن پروژه به نقطه سر به سر می‌رسد) انجام می‌گیرد.



تعداد بازدید : 2308
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...