Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: وخارزم «شهریورماه» منتشر شد - 1395/06/06

شماره سی ام ماهنامه داخلی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی- «وخارزم» - ویژه شهریور ماه سال 1395- در 36 صفحه منتشر شد.

 در سرمقاله این شماره وخارزم با عنوان «سه گانه رشد» به قلم دکتر حجت الله صیدی،مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی آمده است:«آماره ها و شاخص های حقیقی اقتصادی در ماه های گذشته، نشان از محقق نشدن برخی از پیش بینی ها و مفروضات مهمی دارند که در نیمۀ دوم سال 92خورشیدی، در زمان تدوین برنامۀ راهبردی هفت ساله در راستای ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها در گروه خوارزمی مورد نظر قرار داشتند. اگرچه تلاش های سیاستگذاران اقتصادی و مالی کشور برای سر و سامان بخشیدن به اقتصاد بزرگ ایران ستودنی است، اما تداوم برخی عدم تعادل ها و نارسایی ها در اقتصاد، موجب شد تا خروج اقتصاد از رکود، تاکنون تحقق نیابد و این عدم تحقق رونق اقتصادی، در کنار افزایش حجم نقدینگی تا بالای هزار هزار میلیارد تومان، نابسامانی و پیچیدگی غریبی را برای وضعیت بنگاه ها رقم زده است.  اگرچه برای سال جاری نیز نرخ رشد اقتصادی کشور، مثبت و تاحدودی قابل قبول پیش بینی می شود، اما از آن جا که این رشد بیش از همه، مربوط به نفت و گاز و فرآورده ها و برخی صنایع خاص مانند خودرو تلقی می شود، دستیابی بنگاه های تولیدی مهم دیگری مانند کارخانجات فولاد، سیمان، مصالح ساختمانی و ماشین ساز ی ها به استمرار در رشد فروش و سود مطلوب، دشوار به نظر می رسد. در کنار این موارد، وضعیت فعالیت و سودآوری بانک ها، به ویژه بانک هایی که به دلایل مختلف با وجود گذشت حدود پنج ماه از پایان سال مالی، موفق به برگزاری مجمع سالانه نشده اند، بر عدم تعادل پیش گفته بسیار اثرگذار به حساب می آید.

مجموعۀ این عوامل، اجرای برنامۀ راهبردی هفت ساله را نیز با چالش هایی جدی روبه رو کرده، که البته نه به معنی تغییر مسیر، بلکه به مثابه علایمی مهم برای پرداختن جدی تر به برنامه با انگیزه ای دوچندان به شمار می روند . بخش مهمی از سبد سرمایه گذاری گروه خوارزمی، به صنعت برق، ساختمان، معدن، دارو، بانکداری و نفت و گاز و پتروشیمی اختصاص یافته که با وجود پیش رو بودن و مزیت دار بودن آن ها، تنگناهای مالی به وجود آمده در صنعت برق، برای پرداخت بدهی های دولت به نیروگاه ها، افت گردش مالی صنعت ساختمان و کاهش قیمت جهانی محصولات معدنی و پتروشیمیایی، موجب شده است که برنامه های توسعه ای گروه در این بخش ها با سرعت بیشتری پیش نرود. اگرچه، ماهیت اقتصاد این نیست که مواردی مانند رکود و تنگنای مالی و نقدینگی، همیشگی و مداوم باشند و خروج از وضعیت فعلی اقتصاد، به زعم برخی صاحبنظران در آیندۀ نزدیک نیز محتمل است، اما به نظر می رسد که برای عبور پیروزمندانه از این گردنۀ دشوار و ناهموار، بنگاه ها نیاز به برنامه ای جدی برای عملیات خود دارند و از این منظر است که برنامۀ عملیاتی گروه خوارزمی برای دستیابی به اهداف بلند برنامۀ هفت ساله، سه محور مهم جدید را به خود منضم کرده است تا تحقق اهداف از تضمین بیشتری برخوردار باشد. یکی از نظریه های مهم و اثرگذاری که از سوی اندیشمندان اقتصادی کشور برای دستیابی به رشد پایدار با تاکید بر لزوم تغییر پارادایم مورد اقبال سیاستگذاران طرح شده، گذار از پارادایم جایگزینی واردات و تامین نیاز بازارهای داخلی به پارادایم برون زای توسعۀ صادرات است که در سه محور مهم گسترش جذب سرمایه گذاری خارجی، افزایش بهره وری و توسعۀ صادرات متمرکز شده است»

دکتر صیدی در بخش دیگری از این سرمقاله نوشته است:«تردیدی نیست که اجرای این برنامه ها علاوه بر عزم جدی و ایمان استوار، نیازمند تحقق عوامل بسیار زیاد و مهمی از جمله پشتیبانی مادی، فکری و معنوی سهامداران ارجمند است. برای آن که این امر مهم تحقق یابد، شرکت، برنامه هایی دارد که به تدریج و بر حسب ضرورت و بر اساس زمانبندی، به اطلاع اعضای گروه بزرگ خانوادۀ خوارزمی خواهد رسید. اکنون که کشتیبان را تدبیر دیگری لازم آمده است، باید علاوه بر توکل به ذات اقدس پروردگار جهانیان، زانوی اشتررا نیز به درستی و محکمی بست تا بتوان بدان مقصد عالی رسید.»

 

«گزارش هفتمین همایش مدیران گروه سرمایه گذاری خوارزمی»،« برای پسابرجام برنامه داریم»،« گذار از بیراهه دلالی به راه صادرات» و«تزریق سرمایه به بورس یک ضرورت اقتصادی است» عناوین برخی از مطالب بخش «مجله اقتصاد و مدیریت» شماره سی ام «وخارزم» است.

«بازگشت دوباره سوپراستارها»،«مخوف ترین قاتلان سریالی تاریخ» و «از تهاتر تا اسکناس» نیز برخی دیگر از عناوین مطالب بخش «مجله فرهنگ و خانواده» این شماره «وخارزم» است.

نسخه پی.دی .اف شماره سی ام وخارزم و همچنین شماره های پیشین این نشریه را می توانید در همین وبسایت- وبسایت رسمی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی – ببینید و بخوانید.

با این یادآوری که انعکاس نظرات شخصیت های حقیقی و حقوقی مندرج در این نشریه لزوما" بازتاب دیدگاه رسمی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی نیست و دیدگاه های رسمی مدیریت این شرکت از طریق همین وبسایت انتشار می یابد.



تعداد بازدید : 2296
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...