دکتر حجتاله صیدی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی
باران بیامان بهاری در روزهای آغازین فروردین، نوید سالی بارور و شکوفا را همراه داشت؛ سالی که از یک سو سال تولید و اشتغال نام گرفته و از این روی میتوان به تمرکز بیشتر سیاستگذاران و مجریان بر عاملهای مهم محرک رونق و رشد اقتصادی امیدوار بود، و از سوی دیگر، به دلیل تحولات مهمی که در فضای سیاسی و اقتصادی جهان رخ داده و نیز فضای پرتحرکی که به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سیاست داخلی کشور پیشبینی میشود، از هماکنون میتوان دشواری پیش رفتن در مسیر را نیز محتمل دانست. آنچه در این فضای سرشار از احتمال قطعی است، آن است که هرگونه درنگ برای رسیدن به اهداف اقتصادی در بنگاهها، با این امید که فضایی آرام بر اقتصاد حاکم شود، خطایی بزرگ به شمار میرود. آنچه قطعی است، لزوم اقدام و عمل است. اگر اقتصاد ایران در سال جدید همان مسیری را بپیماید که در سال گذشته داشت، میتوان خوشبین بود که با کنترل تورم و ساماندهی بیشتر اقتصاد و ایجاد بهبودی نسبی در عدم تعادلهای ساختاری و مزمن، بنگاهها با استفاده از فرصتهایی که در فضای پسابرجام ظهور یافتهاند، رشد بهتری را نسبت به سال سپریشده رقم زنند. چنانچه این امر مهم تحقق یابد، بازار سرمایه نیز میتواند از رشدی بهتر و رونقی بیشتر برخوردار باشد. هر چند مسئلة مهم وضعیت نگرانکنندة بانکها، بهویژه بانکهای بزرگ بورسی، ممکن است تا پایان سال به شیوة مطلوبی که انتظار میرود، همچنان حلنشده باقی بماند، زیرا تاکنون هیچ طرح عملیاتی منسجم، کامل و واقعبینانهای در این خصوص ارائه نشده است.
با چنین برآوردی از سال نودوشش، گروه سرمایهگذاری خوارزمی نیز بهعنوان یکی از بنگاههای بزرگ و بورسی کشور، که از ترکیب سرمایهگذاری متنوعی برخوردار است، مانند هر بنگاه دیگری، باید برنامههای عملیاتی خود را در راستای برنامة راهبردی هفت ساله در مسیر ثروتآفرینی پایدار برای نسلها، به گونهای تنظیم میکرد که علاوه بر رسیدن به اهداف مندرج در چشمانداز هفت ساله، از سال جدید عبور پیروزمندانهای داشته و نتایجی قابل قبول را برای ذینفعان خود به بار بیاورد. انتظارهای ذینفعان بالاتر از رسیدن به بازده عادی است و البته فرصتها محدود و زمانها نیز بهغایت کوتاه. و بدین سبب در این راه ناهموار کار بسی دشوار است. چنین واقعیت محتومی، مدیران گروه را به این نتیجه رساند تا برنامهای ویژه برای عبور موفقیتآمیز مورد نظر تدارک ببیند؛ برنامهای عملیاتی و دقیق تا از سال نودوشش، سالی ماندگار برای تاریخ پرافتخار خوارزمی بیافریند. نتیجة این تلاشها برنامهای با بیستویک سرفصل بود که در روزهای پایانی اسفندماه گذشته، نهایی شد و در دسترس مجریان قرار گرفت تا با انگیزهای دوچندان، ارادهای استوار و توکل به عنایات پروردگار بزرگ جهانیان، گامهای مهم سال را روشنتر و مشخصتر بردارند.
علاوه بر لزوم تکمیل برخی اقدامهای مهم برای به پایان رساندن موفق عملکرد سال مالی جاری در پایان خردادماه پیش رو، که خود یکی از فعالیتهای بیستویکگانة پیشگفته است، گامهایی متوازن و مهم نیز در تمامی شئون و بخشهای گروه برداشته خواهد شد. در این برنامة متوازن که باید به جهشی بزرگ در گروه ثروتآفرینی پایدار منجر شود، رشد بیش از پیش عملکردی شرکتهای گروه، بهینهسازی ترکیب سبد سرمایهگذاری، توانمندسازی ساختار مالی گروه، تقویت شیوههای مدیریت داراییها و نقدینگی، ارتقای رتبة شفافیت شرکت در بازار سرمایه و گسترش فعالیتها در بورس اوراق بهادار، تقویت روابط سهامداران و ذینفعان، توسعة فعالیتهای بینالمللی در شرکت مادر و شرکتهای فرعی با رویکرد مشخص و تعریفشده، توجه ویژه به صنعت فناوری اطلاعات و استفاده از ظرفیتهای آن، بهینهسازی ترکیب و کیفیت منابع انسانی و سرمایههای فکری در صف و ستاد، بازبینی و ارتقای مدلهای کسبوکار شرکتهای فرعی و تعمیق حرکت در مسیر برنامة راهبردی و جبران موارد مغفول یا رشدنیافتة آن، ازجمله عناوین کلی اقدامهای پراهمیتی است که در حال حاضر در دستور کار تمامی همکاران و مسئولان واحدهای مختلف قرار دارد. در این میان، به سرانجام رساندن تفاهم مربوط به جداول بازنگریشدة پرداخت اقساط خرید نیروگاه منتظرقائم و همچنین وصول مطالبات آن از وزارت نیرو در شرکت توسعة برق و انرژی سپهر و اجرای مراحل بعدی طرح تجاریسازی نیروگاه، تجدید ساختار و بازمهندسی عملیات شرکت توسعة ساختمان خوارزمی، گسترش فعالیتهای بینالمللی و توسعهای لابراتوارهای سینادارو، ورود مفاخر و دادهپردازی خوارزمی به عرصههای جدید فناوری اطلاعات، تکمیل فاز نخست بهرهبرداری اولیه از معادن طلای صدرجهان، تکمیل پروژههای نیروپارسه و آغاز عملیات نیروگاههای جدید در آن بر اساس قراردادها و تفاهمنامههای موجود، اجرای برنامههای جدید مربوط به فعالیت در بازارهای مالی در شرکتهای توسعة مدیریت سرمایه، آتی نگر و کارگزاری آینده نگر، خروج شرکت تجارت گستران خوارزمی از بحران زیاندهی و همچنین ورود هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی زیما به فاز دوم عملیات تجاری و سرمایهگذاری آن، که سال جاری نخستین سال فعالیت کامل آن به شمار خواهد رفت، خود جزئیات سرفصل مستقلی است که در برنامة خیز بزرگ مورد توجه خاص قرار گرفته است.
ناگفته پیداست که هرکدام از این برنامهها، خود جزئیات اجرایی ویژهای دارد که تحقق کامل آن علاوه بر اراده، همت و تلاش منسجم، هدفمند و دقیق مدیران و کارکنان گروه، از یک سو مستلزم بهبود فضای کسبوکار کلان کشور، بهویژه بازارهای پول و سرمایه بوده و از سوی دیگر نیازمند پشتیبانی هرکدام از ذینفعان گروه است. ارزیابی سیاستگذاران و مجریان گروه سرمایهگذاری خوارزمی در هفتههای آغازین سال آن است که رشد دارایی باکیفیت و سود پایدار در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت و با عنایات حق، تاریخ پرافتخار دیگری رقم خواهد خورد.
این همه گفتیم لیک اندر بسیچ
بی عنایات خدا هیچیم هیچ
تمامی حقوق برای گروه سرمایه گذاری خوارزمی محفوظ و محتوای سایت تحت مجوز CC BY-SA 4.0 می باشد. / طراحی سایت توسط پارس فناوران