با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت، طرح های نیروگاه 25 مگاواتی (CHP ) فولاد سبا افتتاح شد.
آيين افتتاح اين نيروگاه سه شنبه ١٩ تير 1397 با حضور اسحاق جهانگيري، معاون رييس جمهور، محمدرضا شريعتمداري، وزير صنعت و معدن و تجارت، دكتر مهرعليزاده، استاندار اصفهان، و محمدرضا علایی طالقانی، مدیرعامل شرکت تولید و توسعۀ نیروگاهی نیروپارسه برگزار شد.
شرکت تولید و توسعۀ نیروگاهی نیروپارسه ، طراحی، تامین تجهيزات و اجراي(EPC ) نیروگاه 25 مگاواتی (CHP ) فولاد سبا را بر عهده داشته است. اين نيروگاه شامل 7 دستگاه 4.2 مگاواتی گاز سوز است.
نیروگاه 25 مگاواتی فولاد سبا با هدف تامین برق نواحی تولیدی و استراتژیک این مجتمع صنعتی و سرمایه گذاری 150 میلیارد ریال و 13.7 میلیون یورو و اشتغالزایی برای 30 نفر راه اندازی شد.
شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه (سهامی خاص) در سال 1392 در مناقصه اجرای نيروگاه 29 مگاواتي فولاد سبا (از زير مجموعه هاي فولاد مباركه اصفهان) برنده شد، اما ابلاغ آن در سال 93 صورت گرفت. نيروگاه 29 مگاواتي فولاد سبا شامل 7 دستگاه مولد 4.2 مگاواتي ساخت هيوندايي كره جنوبي است.
نیروگاه های تولید پراکنده همزمان برق و حرارت
اولين بار در کشور آمريكا، تولید برق با استفاده از يك ژنراتور محلي برق توليد شد. در سيستم هاي كنوني تلاش مي شود، همانند آنچه كه براي اولين بار در آمريكا رخ داد، برق در محل استفاده توليد شود. در سيستم هاي رواج يافته در چند دهه گذشته، در مکان هايي با فاصله 200 كيلومتر از محل استفاده، برق توليد مي شد كه داراي مشكلات متعددي بود، اما با استفاده از نيروگاه هاي مولد برق پراكنده، هزينه هاي انتقال برق و تلفات شبكه برق كاهش مي يابد و از سوي ديگر قابليت شبكه افزايش مي يابد. از اين رو، اين دسته از نيروگاه ها بار ديگر مورد توجه قرار گرفته اند و در كشورهاي اروپاي غربي همچون دانمارك و هلند نقش تعيين كننده اي در توليد برق بازي مي كنند.
کم بودن بازده الکتریکی نيروگاه هاي حرارتي و هزینه هایی بالای نگهداری این سیستم ها با توجه به مستهلک بودن بیشتر تجهیزات آنها از یک سو و هزینه های بالای انتقال انرژی و تلفات موجود در شبکه در کشور پهناوری مثل ایران از سوی دیگر در کنار نیاز روز افزون به انرژی الکتریکی، سبب شده تا توجه ویژه ای به بهره برداري از نيروگاه هاي توليد پراكنده توسط دولت صورت پذیرد. به گونه اي كه تسهيلاتي را براي ایجاد نیروگاه های مولد گازسوز تا سقف 29 مگاوات اختصاص داده است. از اين رو، سرمايه گذاري در اين نيروگاه ها با توجه به نرخ خريد برق تضمینی 5 ساله توسط توانير، زودبازده بودن آنها، بازده الکتریکی بالا و از همه مهمتر استفاده همزمان از حرارت تولیدی در پروسه به صورت گرما، بخار یا برودت داراي توجيه اقتصادي بوده و براي سرمايه گذاران جذاب است.
نيروپارسه زير مجموعه گروه خوارزمي
100 درصد مالکیت شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه به شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(سهامی عام) تعلق دارد. این شرکت در مرداد سال1390 به صورت سهامی خاص، به منظور طراحی، اجرا و ساخت و نصب کلیه قطعات، تجهیزات جانبی، مونتاژ، تولید و ساخت تأسیسات و تجهیزات نیروگاه های برق و حرارت (CHP ) و سایر تأسیسات برقی، سرمایه گذاری در احداث نیروگاه های تولید پراکنده و فروش برق تأسیس شده است. تبدیل شدن به برترین شرکت در کلیه زمینه های مرتبط با نیروگاه های مقیاس کوچک در کشور از جمله اهداف مد نظر شرکت نیروپارسه برای سال های آتی است. انعقاد موافقتنامه چهار جانبه تأمين 500 مگاوات برق از طریق احداث نيروگاه های مقياس کوچک در استان مازندران، آغاز فعاليت نصب، راه اندازي و بهره برداري از نيروگاه 25 مگاواتي تنکابن، مشارکت در ایجاد نیروگاه 25 مگاواتی چمستان و واگذاری یک دستگاه مولد 8.3 مگاواتی به شرکت حدیث مهر شیراز به صورت اجاره به شرط تملیک که اجاره آن از محل فروش برق تامین می گردد، از جمله مهمترین دستاوردهای این شرکت به شمار می رود.
تمامی حقوق برای گروه سرمایه گذاری خوارزمی محفوظ و محتوای سایت تحت مجوز CC BY-SA 4.0 می باشد. / طراحی سایت توسط پارس فناوران