::
فشار فروش سهام در اغلب گروههای بورسی - 1394/11/24
پس از رشد خیرکننده بازار سهام و عملکرد مثبت شاخص در هفتههای اخیر، از چهارشنبه هفته گذشته بازار قدم به فاز اصلاحی گذاشته است. در شرایطی که چهارشنبه 21 بهمن ماه به دنبال فشار عرضه سهامداران حقوقی و بعضا تشکیل صف فروش در برخی نمادها و گروههای بازار، شاهد افت 0.9 درصدی شاخص بودیم، امروز این روند با افت 1.17 درصدی ادامه یافت.
به این ترتیب در معاملات شنبه، 24 بهمن ماه نماگر بازار به دنبال افت 903 واحدی شاخص کل، به کانال 76 هزار واحدی برگشت و دو پله از کانال قبلی خود در نقطه اوج روزهای اخیر، عقبنشینی کرد. در حال حاضر شاخص به رقم 76 هزار و 594 واحد رسیده است.
به اعتقاد کارشناسان، رسیدن شاخص و بسیاری از نمادها به منطقه مقاومتی خود، تسویه خریدهای اعتباری کارگزاریها، شناسایی سود در میان سهامداران، فشار فروش سهام از سوی حقوقیها و عدم انتشار اخبار جدید بنیادی از سوی شرکتهای بورسی مهمترین عواملی هستند که منجر به تشدید عرضهها و بعضا تشکیل صف فروش در میان اغلب نمادها و گروههای بازار شدهاند.
در بازار امروز علاوه بر گروههای خودرو و بانک، شاهد تشدید عرضهها در صنایع فلزات اساسی، فراوردههای نفتی و پتروشیمیها نیز بودیم به طوری که بهبود مقطعی قیمت فلزات پایه و نفت در بازارهای جهانی نیز نتوانست حمایتی از این گروهها بکند.
امروز قرمزپوشی اغلب نماگرهای بازار، بر بسیاری از صنایع نیز سایه افکنده بود. از میان 37 صنعت، تنها 12 گروه تغییرات مثبت شاخص را تجربه کردند و 24 صنعت با افت شاخص همراه شدند. شاخص گروه پالایشیها امروز 1.8 درصد، فلزات اساسی 3.4 درصد، شیمیاییها 0.25 درصد و بانکها 2.3 درصد در پایان معاملات کاهش یافتند.
شاخص گروه خودرو به مدد معاملات نماد سایپا که در پایان بازار با صف خرید 33 میلیون سهمی بسته شد، افزایش حدود یک درصدی را تجربه کرد. البته سرمایهگذاری رنا نیز با رشد قیمتی خود و تشکیل صف خرید 40 میلیون سهمی در پایان معاملات، بیتاثیر در رشد شاخص گروه خودرو نبود.
در نماد پارس خودرو که تا روزهای پیش یکی از مهمترین نمادهای مورد توجه سهامداران بود، امروز صف فروش 24 میلیون سهمی رقم خورد و باقی نمادهای این گروه نیز تحت تاثیر تشدید عرضهها قرار داشت.
در بازار امروز به ترتیب نماد معاملاتی سه شرکت سایپا، ایران خودرو سرمایهگذاری رنا، بیشترین حجم و ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. در نماد "خساپا" حدود 376 میلیون سهم مورد مبادله قرار گرفت و سهامداران حقوقی 63 میلیون سهم عرضه کرده و در مقابل 103 میلیون سهم خریدند.
در نماد ایران خودرو نیز 225 میلیون سهم دادوستد شد که حقوقیها به ترتیب مشارکت 38 و 33.5 درصدی در فروش و خرید این نماد داشتند. در "ورنا" نیز 188 میلیون سهم معامله شد کهدر حالی که برخی فعالان بازار نسبت به روند ریزشی بازار در دو روز اخیر ابراز نگرانی میکنند، کارشناسان حجم و ارزش بالای معاملات را نشان دهنده خروج بورس از دوران رکودی تلقی کرده و رشد بازار را در دوره میان مدت تا بلندمدت حتمی میدانند.
در واقع اصلاح قیمتها در بازار پس از صعودهای مکرر در هفتههای اخیر، کمک میکند تا از حبابی شدن شاخص جلوگیری شده و رشد بازار در یک فضای پایدار فراهم شود.
امروز به دنبال دادوستد 2 میلیارد و 484 میلیون اوراق بهادار، ارزش معاملات بورس به رقم 5 هزار و 447 میلیارد ریال رسید که این ارقام فاصله قابل ملاحظهای با دوران رکودی بازار دارد.
در پایان معاملات روز جاری در بورس تهران به ترتیب سه نماد فولاد مبارکه، مخابرات ایران و سرمایهگذاری غدیر بالاترین تاثیر منفی را بر شاخص تا سطح حداکثر 103 واحد گذاشتند. پتروشیمی پردیس، شرکت ارتباطات سیار ایران و پتروشیمی جم نیز تا سطح 45 واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشتند.
در همین حال در جریان معاملات شنبه، نماد معاملاتي شركت پالايش نفت اصفهان با توجه به تعديل پيشبيني درآمد هر سهم و نماد معاملاتي شركت بيمه البرز جهت برگزاري مجمع عمومي عادي به طور فوقالعاده به منظور انتخاب اعضاي هيات مديره متوقف شدند.
گفتنی است معاملات روز شنبه بازار سهام، با افت 9.6 واحدی شاخص فرابورس ایران و ثبت رقم 806 واحدی برای آیفکس نیز همراه بود. روز جاری 308 میلیون اوراق بهادار در بازارهای فرابورس ایران مورد مبادله قرار گرفت و ارزش آن به رقم 2 هزار و 957 میلیون ریال رسید.
منبع: اقتصادنیوز/ شنبه 24 بهمن 94
تعداد بازدید :
2943
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
|
:: فرم ارتباط ...
|
:: ثبت پرسش ...
|
:: فرم تماس با ما ...
|
|