::
سوددهی «نیروپارسه» در 2 سال پیاپی - 1396/04/11
شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه (سهامی خاص)، براي دومين سال پياپي از آغاز به کار خود به سودآوري دست يافت. در مجمع عمومی این شرکت اعلام شد كه نيروپارسه در سال مالي گذشته به سود يك ميليارد و 270 ميليون توماني دست يافته است. در عين حال، پس از بررسی بودجه سال آينده اين شركت در این مجمع، دستيابي به سود 7 ميليارد توماني هدف گذاري شد.
100 درصد مالکیت شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه به شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(سهامی عام) تعلق دارد. این شرکت در مرداد سال1390 به صورت سهامی خاص، به منظور طراحی، اجرا و ساخت و نصب کلیه قطعات، تجهیزات جانبی، مونتاژ، تولید و ساخت تأسیسات و تجهیزات نیروگاه های برق و حرارت (CHP ) و سایر تأسیسات برقی، سرمایه گذاری در احداث نیروگاه های تولید پراکنده و فروش برق تأسیس شده است. تبدیل شدن به برترین شرکت در کلیه زمینه های مرتبط با نیروگاه های مقیاس کوچک در کشور از جمله اهداف مد نظر شرکت نیروپارسه برای سال های آتی است. انعقاد موافقتنامه چهار جانبه تأمين 500 مگاوات برق از طریق احداث نيروگاه های مقياس کوچک در استان مازندران، آغاز فعاليت نصب، راه اندازي و بهره برداري از نيروگاه 25 مگاواتي تنکابن، مشارکت در ایجاد نیروگاه 25 مگاواتی چمستان و واگذاری یک دستگاه مولد 8/3 مگاواتی به شرکت حدیث مهر شیراز به صورت اجاره به شرط تملیک که اجاره آن از محل فروش برق تامین می گردد، از جمله مهمترین دستاوردهای این شرکت به شمار می رود.
از آنجا که امسال نيروگاه تنكابن و چمستان وارد مدار مي شود، عمده سود آوري شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه از محل فروش برق اين نيروگاه ها خواهد بود، به گونه اي كه ظرفيت فروش برق شركت نیروپارسه به طور ماهانه به 8 برابر افزايش مي يابد. در حال حاضر، نيروپارسه ماهيانه نزديك به 10 ميليون كيلو وات ساعت برق مي فروشد كه با راه اندازي نيروگاه تنكاين و چمستان، اين ظرفيت به 35 ميليون كيلووات ساعت افزايش خواهد یافت. در این صورت سود حداقل 7 ميليارد توماني قابل پیش بینی است.
نيروپارسه در سال گذشته مالي، سرمايه خود را از 43 ميليارد تومان به 76 ميليارد تومان افزايش داده است كه منجر به اجرايي شدن پروژه نيروگاهي تنكابن و پيشرفت قابل توجه در پروژه نيروگاهي فولاد مباركه شده است. از اين رو، شركت در نظر دارد، در گام بعدي، سرمايه خود را از 76 ميليارد تومان به 118 ميليارد تومان افزايش دهد و فعاليت هاي خود را توسعه دهد. دكتر صيدي، مديرعامل شركت سرمايه گذاري خوارزمي (سهامي عام) براي تامين مالي بخشي از اين افزايش سرمايه در مجمع عمومي شركت نيروپارسه قول مساعد داده است. البته براي تامين مالي پروژه هاي آتي، شرکت نیرو پارسه اخذ تسهيلات از بانك ها را در دستور كار داده و در حال مذاكره با بانك ها است.
به دنبال شریک اروپایی
شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه اگر چه شريك تجاري شرکت صنایع سنگین هیوندای (HHI ) به شمار می رود و به اين شراكت پايبند است، اما با توجه به گشايش هاي صورت گرفته پس از برجام و فراهم آمدن امكان همكاري با برندهاي اروپايي مخصوصا مولدهای دوربالا (به دلیل اینکه مولدهای تولیدی شرکت هیوندایی دورپایین با ظرفیت بالا هستند) از همكاري با يك برند اروپايي استقبال مي كند.
در حال حاضر، شركت هيوندايي، به عنوان تولید كننده دستگاه هاي خود مولد، خدمات فني نيز به شرکت نيرو پارسه ارايه مي كند، اما نصب و راه اندازي دستگاه هاي خريداري شده توسط نيروپارسه انجام مي شود.
فعالیت های میدانی نیروپارسه
شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه (سهامی خاص) در سال 1392 در مناقصه اجرای نيروگاه 29 مگاواتي فولاد صبا (از زير مجموعه هاي فولاد مباركه اصفهان) برنده شد، اما ابلاغ آن در سال 93 صورت گرفت. ساخت اين نيروگاه تا كنون 75 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است. نيروگاه 29 مگاواتي فولاد صبا شامل 7 دستگاه مولد 4/2 مگاواتي ساخت هيوندايي كره جنوبي است كه در حال نصب و راه اندازي در سايت نيروگاه است. برآورد مي شود، اين نيروگاه تا پايان پائيز سال جاري تكميل و به طور موقت تحويل كارفرما شود.
نيروگاه برق 25 مگاواتي تنكابن به عنوان یکی از مهمترین پروژه های نیروپارسه نیز متشكل از 3 دستگاه مولد برق 8.3 مگاواتي ساخت هيوندايي است. در حال حاضر عمليات ساختماني اين نيروگاه پايان يافته و مولدها در حال نصب است. با توجه به انجام برخي از كارهاي برقي و مكانيكي، پيش بيني مي شود، نيروگاه برق 25 مگاواتي تنكابن نيز تا پايان پاييز راه اندازی گردد.
نيروگاه برق طرشت (تهران) که ويترين كارهاي شركت نيروپارسه به شمار مي رود، اولين نيروگاه موتور- ژنراتور گازسوز دارای ساخت هيوندايي در جهان است. از سال 94 اين نيروگاه مورد بهره برداري بوده و تا كنون توقفي نداشته است.
این شرکت برای سال آینده در نظر دارد نیروگاه 25 مگاواتی سوم خود را در استان مازندران تامین و سرمایه گذاری کرده و دو دستگاه مولد 8/3 مگاواتی را توسط دو سرمایه گذاری مجزا به بهره برداری برساند.
یکی از هدف های اصلی شرکت نیروپارسه تبدیل شدن به «سرويس سنتر هيوندايي» در ايران است. البته اين كار نيازمند در اختيار داشتن ابزارها و منابع مالي کافی است.
با توجه جذابیت موضوع در شرایط اقتصادی فعلی کشور، این شرکت سعی خواهد داشت که گزارش پیشرفت پروژه های موجود و آتی را به صورت پی در پی از طریق وبسایت رسمی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و ماهنامه «وخارزم» اطلاع رسانی کند.
نیروگاه های تولید پراکنده همزمان برق و حرارت
اولين بار در کشور آمريكا، تولید برق با استفاده از يك ژنراتور محلي برق توليد شد. در سيستم هاي كنوني تلاش مي شود، همانند آنچه كه براي اولين بار در آمريكا رخ داد، برق در محل استفاده توليد شود. در سيستم هاي رواج يافته در چند دهه گذشته، در مکان هايي با فاصله 200 كيلومتر از محل استفاده، برق توليد مي شد كه داراي مشكلات متعددي بود، اما با استفاده از نيروگاه هاي مولد برق پراكنده، هزينه هاي انتقال برق و تلفات شبكه برق كاهش مي يابد و از سوي ديگر قابليت شبكه افزايش مي يابد. از اين رو، اين دسته از نيروگاه ها بار ديگر مورد توجه قرار گرفته اند و در كشورهاي اروپاي غربي همچون دانمارك و هلند نقش تعيين كننده اي در توليد برق بازي مي كنند.
کم بودن بازده الکتریکی نيروگاه هاي حرارتي و هزینه هایی بالای نگهداری این سیستم ها با توجه به مستهلک بودن بیشتر تجهیزات آنها از یک سو و هزینه های بالای انتقال انرژی و تلفات موجود در شبکه در کشور پهناوری مثل ایران از سوی دیگر در کنار نیاز روز افزون به انرژی الکتریکی، سبب شده تا توجه ویژه ای به بهره برداري از نيروگاه هاي توليد پراكنده توسط دولت صورت پذیرد. به گونه اي كه تسهيلاتي را براي ایجاد نیروگاه های مولد گازسوز تا سقف 25 مگاوات اختصاص داده است. از اين رو، سرمايه گذاري در اين نيروگاه ها با توجه به نرخ خريد برق تضمینی 5 ساله توسط توانير، زودبازده بودن آنها، بازده الکتریکی بالا و از همه مهمتر استفاده همزمان از حرارت تولیدی در پروسه به صورت گرما، بخار یا برودت داراي توجيه اقتصادي بوده و براي سرمايه گذاران جذاب است.
تعداد بازدید :
5241
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
|
:: فرم ارتباط ...
|
:: ثبت پرسش ...
|
:: فرم تماس با ما ...
|
|