نخستین روز از نهمین همایش مدیران گروه سرمایهگذاری خوارزمی در ارومیه، با بررسی جایگاه اقتصاد در معدن با نگرشی بر اقتصاد مقاومتی پیگیری شد.
دکتر بهرام شکوری، رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران اولین سخنران بعدازظهر روز نخست همایش بود. او ضمن ابراز خرسندی از ورود خوارزمی به بخش معدن و صنایع معدنی خاطرنشان کرد: کشور ما 1 درصد جمعیت و مساحت دنیا، اما 7 درصد ذخایر دنیا را در اختیار دارد و باید بر مبنای همین ظرفیتها برنامهریزی و عمل شود. تولید یک ماده معدنی وابستگی شدیدی به شرایط اقتصادی دارد. سودآور بودن استخراج در گروی عرضه به بازار در زمان مناسب و ارزیابی دقیق فرصتهای موجود است.
شکوری تکنولوژی، سیاست داخلی، سیاست خارجی، زیرساختها و بازار فروش را از عوامل موثر بر اقتصاد معدن برشمرد و گفت: محدودیت بازار مصرف (میزان تقاضا در بازار)، محدودیت مالی (میزان سرمایهگذاری)، محدودیت فنی (روشهای استخراج و باطلهبرداری) از جمله موانعی است که با بالانس آنها میتوان محصول را در کوتاهترین زمان به بازار عرضه کرد.
او در ادامه سیاست اقتصاد مقاومتی را اینگونه تشریح کرد: اقتصاد مقاومتی همان بومیسازی استراتژی توسعه صنعتی است که در کشورهای توسعهیافته امتحان خود را پس داده است. برخلاف آنچه تصور میشود، اقتصاد آسیبپذیر یا شکننده، نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است. در اقتصاد مقاومتی با توجه به استراتژیهای توسعه صنعتی، در برابر مخاطرههای جهانی مقاومت ملی ایجاد میشود. این استراتژی توسعه صنعتی شامل استراتژی دروننگر یا سیاست جایگزینی واردات یا استراتژیهای بروننگر یا سیاست توسعه و گسترش صادرات است.
در ادامه همایش، دومین میزگرد با عنوان «راه خوارزمی، برنامههای جاری سال 96» با حضور مهندس زرکش، رییس هیات مدیره شرکت توسعه معادن صدر جهان، هادی بیک مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت تجارتگستران خوارزمی، حمیدرضا فیالی عضو هیات مدیره شرکت توسعه برق و انرژی سپهر و دکتر ابوالعلایی، دبیر پنل و عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی ایران برگزار شد. اعضای پنل ضمن ارایه برنامههای خود برای ماههای پیش رو، تجربههای خود را در زمینه مواجهه با بحرانها و موانع حوزه کاری خود در اختیار حضار قرار دادند.
تمامی حقوق برای گروه سرمایه گذاری خوارزمی محفوظ و محتوای سایت تحت مجوز CC BY-SA 4.0 می باشد. / طراحی سایت توسط پارس فناوران