بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته همچنان شاهد ادامه افت شاخص کل و جو ضعیف حاکم بر بازار بود. این شرایط عقبنشینی مجدد شاخص اصلی سهام را به دنبال داشت که در نهایت به کاهش قابل ملاحظه ۴۸۸ واحدی آن انجامید. دلیل این امر، افت قیمت نمادهای عمدهای نظیر هلدینگ خلیج فارس،گل گهر، پالایشگاههای تهران، بندرعباس و اصفهان بود. مهمترین رویداد در بازار دیروز بحث تقویت دلار در بازارهای جهانی بود؛ جایی که دلار با رشد ارزش خود در برابر ارزهای دیگر موجب کاهش ارزش فلزات و نفت خام شد .
همین مساله تا حدودی در بازار دیروز به چشم میخورد. همچنان مهمترین مشکل بازار سهام کمبود نقدینگی و فروشهای گسترده معاملهگران حقوقی ارزیابی میشود. به دنبال چنین وضعیتی، شاخص با کاهش ۵/ ۰درصدی به رقم ۹۸ هزار و ۵۵۸ واحد رسید و سطح حمایتی ۹۹ هزار واحد را از دست داد و نتوانست شانس خود را برای گذر از مرز ۱۰۰ هزار واحد حفظ کند. شاخص کل هموزن اما در معاملات دیروز با افزایش ۲۱ واحدی، ۱۷ هزار و ۵۱۸ واحد را به نمایش گذاشت.در گروه نفتی توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا که یکی از شرکتهای آماده عرضه اولیه سهام در بورس است، عملکرد ۹ ماهه سال را با پوشش ۱۰۲ درصدی همراه کرد. «پرشیا» که پیش از این سود هر سهم سال مالی جاری را با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی ۴۰۰ ریال اعلام کرده بود، در عملکرد ۹ ماهه قادر به تحقق ۴۰۵ ریال معادل ۱۰۲ درصد از آخرین سود اعلام شده است. این در حالی است که شرکت در مدت مشابه سال قبل به ازای هر سهم ۹ ریال زیان شناسایی کرده بود.
دیروز در گروه معدنی، بازگشایی نماد سرمایهگذاری معادن و فلزات باوجود رشد سودآوری با افت قیمت مواجه شد. در گروه بیمه، رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به سهم ۳۰ درصدی صنعت بیمه داخلی در خسارت بدنه نفتکش سانچی، میزان پرداخت دو شرکت بیمه بورسی از خسارت را اعلام کرد.در گروه غذایی، شرکت شهداب ناب خراسان مجوز افزایش سرمایه ۳۹درصدی را از سازمان بورس گرفت تا آماده مجمع فوق العاده شود. شرکت شهداب ناب خراسان که در ۲۹ مرداد سال جاری برنامه افزایش سرمایه ۳۹ درصدی را اعلام کرده بود، مجوز این تامین مالی را از سازمان بورس گرفت تا سرمایه فعلی را به ۱۰۴ میلیارد تومان برساند.در گروه واسطهگری مالی بانک صنعت و معدن از قصد خود برای فروش ۵۱درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن خبر داد.در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۱۴۶میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۵۴میلیارد تومان بالغ شد.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
تمامی حقوق برای گروه سرمایه گذاری خوارزمی محفوظ و محتوای سایت تحت مجوز CC BY-SA 4.0 می باشد. / طراحی سایت توسط پارس فناوران