Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: «مدیرباش،رئیس!» رونمایی شد - 1394/12/13

آئین رونمایی از کتاب «مدیرباش، رئیس!» نوشته شاعر نامی و پژوهشگرادبیات، ساعد باقری با حضور برخی از چهره های فرهنگی کشور ،اعضای خانه شاعران و همچنین مدیرعامل و جمعی از مدیران گروه سرمایه گذاری خوارزمی و بنگاه انتشاراتی شهر کتاب نشر هرمس در محل فروشگاه و نمایشگاه شهرکتاب فرشته تهران برگزار شد.

کتاب «مدیرباش، رئیس!» که با بهره گیری از متون کلاسیک ادبیات ایران  در حوزه علم مدیریت به رشته تحریر در آمده، با حمایت مادی و معنوی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(سهامی عام) و به همت نشر هرمس (وابسته به شهرکتاب) به زیور طبع آراسته شده است.

 مهدی فیروزان؛نقش فرهنگ درتوسعه

آئین رونمایی این کتاب با سخنان مهندس مهدی فیروزان مدیرعامل شهر کتاب و عضو هیات مدیره نشر هرمس آغاز شد. فیروزان از این نکته سخن به میان آورد که شهر کتاب به عنوان یک واحد فرهنگی مستقل و برند شده وظیفه خود می داند در امر «توسعه» مشارکت جدی و فعالی داشته باشد، چرا که ایران امروز نیازمند توسعه فردی و اجتماعی است.

مدیرعامل شهر کتاب اما این سئوال کلیدی و دیرینه که توسعه اقتصادی مقدم است یا توسعه فرهنگی را نیز در جمع فرهیختگان حاضر این مراسم مطرح کرد و گفت: درباره تقدم این دو مقوله بر یکدیگر، اختلاف نظر وجود دارد و وجود خواهد داشت، اما آنچه بر سر آن اتفاق نظر شکل گرفته، این نکته است که ماندگاری و نهادینه شدن توسعه در هر کشوری در گرو توسعه فرهنگی است.

فیروزان با اشاره به نزدیکی به ایام نوروز و با استناد به این سخن انیشتین که «اشکالات امروز، حاصل پیش  فرض های ما است» بر ضرورت خانه تکانی پیش فرض های ذهنی ایرانیان درعرصه های گوناگون تاکید کرد.

عضو هیات مدیره نشر هرمس با اشاره به پیوند ضعیف دانشگاه و «صنعت و تکنولوژی» در کشور گفت: ارتباطات بین رشته ای برای تبدیل علم به تکنولوژی در کشور آغاز شده است، اما کافی نیست. گامی که شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با حمایت از تالیف و انتشار کتاب «مدیرباش، رئیس!» بر داشته و آنگونه که دکتر صیدی مدیرعامل این شرکت عنوان کرده، ادامه خواهد داد در مسیر تقویت پیوند علم وتکنولوژی است.

وی افزود: درمدیریت مدرن امروز، بنگاه ها به کوچک و بزرگ تقسیم نمی شوند، بلکه در تقسیم بندی بنگاه های پیچیده و غیر پیچیده طبقه بندی می شوند. به عنوان مثال، صنعت خودرو، با تمام بزرگی اش، صنعتی غیر پیچیده به شمار می رود، چرا که در این صنعت مجموعه ای از اجسام به یک دستگاه تبدیل می شود. اما مدیریت تولید یک کتاب یا یک روزنامه، مدیریتی پیچیده است، چرا که با انسان و رشته های مختلف سر و کار دارد و از این نظر در زمره صنایع پیچیده به شمار می رود.

فیروزان همچنین از ابتنا و اتکال صرف به فرهنگ گذشته به عنوان یک «خطر» یاد کرد و گفت: شرق از زمانی رو به افول نهاد که زمین را به کلی رها کردو تنها به راه های آسمان چشم دوخت، زمین لعنت شد و در امتداد آسمان قرار نگرفت.

مهندس فیروزان کتاب "مدیرباش، رییس!" را گامی هوشمندانه درمسیر پیوند زدن میان میراث سترگ گذشته و نیازهای امروز جامعه رو به توسعهء ایران ارزیابی کرد.

سهیل محمودی؛ماندگاری اندیشه مکتوب

سهیل محمودی، شاعرنامی و مردمی و صدای آشنای رادیو نیز با نفس گرم خود بر صمیمیت مراسم رونمایی از  کتاب «مدیرباش، رئیس!» افزود. محمودی که یار و آشنای دیرین ساعد باقری و همچنین دکتر صیدی مدیرعامل شرکت خوارزمی، حامی اصلی انتشار این کتاب است، از تجربه مدیریتی دوست و همراه  دیرین خود ساعد باقری در رادیو و تلویزیون سخن به میان آورد و گفت: حاصل آن افکار و اندیشه های مبتنی بر مدیریتی خلاق و متاثر از ارزش های فرهنگی و انسانی در قالب کتاب «مدیرباش، رئیس!» تجلی یافته است.

محمودی با بیان این که امر مدیریت در ذات خود یک کار فرهنگی است، اظهار کرد: حجت اله صیدی با تخلص شعری «مهیار کاوه» از اهالی دیرین عرصه فرهنگ و ادبیات است که وارد حوزه های اقتصادی و مدیریتی نیز شده است و این اتفاق مبارکی است. چون اهالی فرهنگ در هر کاری که وارد می شوند، اغلب موفق و سربلند بیرون می آیند. اما برعکس این قضیه چه بسا فاجعه است. به عنوان مثال، مدیرانی در راس برخی امور فرهنگی قرار داشته اند، که از اهالی فرهنگ نبوده اند و به همین واسطه آسیب های فراوانی متوجه فرهنگ شده است.

وی همچنین با مقایسه حمایت از تالیف و انتشار کتابی مانند «مدیرباش، رئیس!» با تبلیغات محیطی در سطح شهر اظهار کرد: اثر تبلیغات محیطی زودگذر و میرا است، اما امر فرهنگ و اندیشهء مکتوب،انعکاسی عمیق و طولانی مدت درجامعه مخاطبان خود دارد و گاهی  تاثیرگذاری فرهنگی یک کتاب شاید 20 سال پس ازانتشارش درک شود.

هنرنمایی حسام الدین سراج

حسام الدین سراج هنرمند شاخص موسیقی اصیل ایرانی نیز ازمیهمانان مراسم رونمایی از کتاب «مدیرباش، رئیس!» بود که دقایقی کوتاه پشت تریبون قرار گرفت و پس از سخن گفتن در باب شخصیت ادبی ساعد باقری و شباهت دکلمه (متن خوانی) وی با دکلمهء شاعرفرهیخته قیصر امین پور، حاضران این مراسم را به شنیدن آوای گرم خود با ابیاتی زیبا از مثنوی میهمان کرد.

حجت اله صیدی؛آری،فرهنگ زیر بناست...

دکتر حجت اله صیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی-حامی اصلی انتشارکتاب "مدیرباش،رییس!"- سخنران بعدی این آیین بود.او با اشاره به سخنان مدیرعامل شهر کتاب درباب نقش فرهنگ واقتصاد در توسعه گفت: درست است که همچنان بر سر زیربنا بودن اقتصاد یا فرهنگ درامرتوسعه مناقشه وجود دارد، اما من، ازهمان هنگام  که اندیشه های دکتر شریعتی آشنا شدم، به این نتیجه رسیدم که فرهنگ زیربنااست.

وی در تبیین نظر خود افزود: ایران یک درصد مساحت جهان و یک درصد جمعیت جهان را دارا است. بنابراین شاید انتظار می رود سهمش از منابع طبیعی جهان هم یک درصد باشد؛ اما کشور ما 7 درصد از منابع خدادادی جهان را در اختیار دارد. یعنی 7 برابر سهم مورد انتظار از منابع طبیعی  برخوردار است؛ بااین همه واقعیت این است که میزان درآمد و  تولید ناخالص  داخلی  کشورمان حتی  کمتر از یک درصد از کل تولید ناخالص در جهان است. با توجه به این مسایل می فهمیم که نقش فرهنگ در توسعه چیست.

دکتر صیدی اظهار کرد: بر خلاف تمام زحماتی که درکشورمان  کشیده شده و می شود،  همچنان می بینیم  که «در حال توسعه» هستیم. زیرا هنوز مساله فرهنگ دراین جامعه حل نشده است. تولید ناخالص داخلی ما در یک سال 350 میلیارد دلار است. این در حالی است که درآمد شرکت سامسونگ در پایان سال 2015 میلادی 178 میلیارد دلار (یعنی بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی ایران) بوده است. از نظر من این مسایل مرتبط با مسایل و کاستی های فرهنگی است.

وی با طرح این سئوال که چرا توسعه در غرب رخ داد نه در شرق؟ گفت: چون غرب مساله فرهنگ را جدی گرفت و کتاب از حالت دکوراتیو و اسباب فضل فروشی به کالایی تجاری و جاری در زندگی مردم تبدیل شد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی اظهار کرد: به عنوان یک دانشجوی مدیریت و همچنین ادبیات، کتاب های زیادی از غربی ها و شرقی ها در زمینه مدیریت خوانده ام، اما باور کنید این اغلب این کتاب ها نکته های واقعا"جدید و بدیع برای من نداشتند. این در حالی است که به طور مثال گلستان سعدی سرشار است از این نکته ها.
دکترصیدی سپس بااشاره به انگیزه های مدیریت گروه سرمایه گذاری خوارزمی به موضوع حمایت از انتشار کتابی درحوزه مدیریت بابهره گیری از میراث غنی فرهنگ وادبیات فارسی افزود: به دلیل سابقه آشنایی دیرین با شاعر و ادیب ارجمند استاد ساعد باقری سال  گذشته خدمت ایشان رسیدیم و این ایده و ضرورت توجه به آن را درمیان گذاشتیم و درخواست کردیم که به همت ایشان این گنجینه مدیریتی نهفته در ادبیات ایران را به جامعه معرفی کنیم.

وی افزود: تسلط ایشان به متون ادبی عمیق و گسترده است و این شاعر و استادادبیات درواقع از مصالح کهن ادبی برای خلق یک اثر ادبی جدید استفاده کرده است. محتوای این کتاب ارزشمند چند لایه است و باید مطالب آن را دقیق و بارها خواند تا آن را بهتر درک کرد.

دکترحجت اله صیدی گفت: به سهم خود ازجانب گروه سرمایه گذاری خوارزمی ،انتشار این اثر را به جامعه بزرگ فعالان اقتصاد و مدیریت کشور تبریک می گویم و همان طور که آقای فیروزان گفتند ما می کوشیم این راه را با جدیت ادامه دهیم و امیدوارم شاهد انتشار آثار ارزشمند و متعدد در این جهت باشیم.

کاظمی دینان؛اهمیت اعتنای به فرهنگ

رضاکاظمی دینان،رییس انجمن روابط عمومی ایران و مشاور رئیس کل بانک مرکزی نیز به عنوان یکی از میهمانان در سخنانی کوتاه در مراسم رونمایی از کتاب «مدیرباش، رئیس!» ضمن تبریک انتشاراین اثر،تاکید کرد توسعه پایدار بدون اعتنای جدی به فرهنگ امکان پذیر نیست. زمانی می توانیم کشور را موفق بدانیم که مردم آگاه و دانا داشته باشیم. در این صورت توانا هستیم و جامعه شاد و موفقی خواهیم داشت.

ساعدباقری؛فکر می کردم نشدنی است!

پس از برگزاری آئین رونمایی کتاب «مدیرباش، رئیس!» باحضور نویسنده،مدیران عامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی وشهرکتاب وتنی چند ازاهالی فرهنگ وهنروادب ، نوبت به ساعد باقری ،پژوهشگرادبیات ، شاعرنامی ونویسنده این کتاب رسیدتا پشت تریبون قرار گیرد.

وی ابتدابافروتنی از نقش موثردکترحجت اله صیدی در خلق این اثر سخن گفت و افزود:

 روزی که این پیشنهاد ازسوی دکترصیدی به من ارایه شد، فکر کردم نشدنی باشد. می گفتم که متونی همچون سیاست نامه که در آنها به طور مثال به جایگاه نویسندگان در سمت راست، نظامیان در سمت چپ و علما روبه روی پادشاه اشاره شده است، برای مخاطب امروز چقدر می تواند جذاب باشد؟ همچنین طرح این مباحث شایدبرای آنچه که موردانتظار دکترصیدی  است، نمی تواند مفید باشد.

وی افزود: اما پس از این که دکتر صیدی برای من یک دو مثال ذکر کردودراطراف نگاه و نوع انتظاراتش سخن گفت، فکر کردم می شود در حوزه وسیع تری این مباحث را عنوان کرد. از این رو، دست به کارشدم.

ساعدباقری با بیان این که این کتاب مشتمل بر دو فصل است، افزود: هر فصل دارای 6 مقاله است و در پایان هر مقاله «ملحقه» ای داریم که همان گزیده های متون کهن پارسی است.

آنگاه نویسنده کتاب «مدیرباش، رئیس!» متن کامل اولین مقاله از این کتاب را بابیانی گرم برای حاضران در مراسم بازخواند. مقاله ای که محتوای آن به  یکی از تجربه های مدیریتی نویسنده در رادیوبازمی گشت وبه شیوایی روح حاکم برکل اثررا روایت می کرد.بازخوانی این مقاله مورداستقبال وتشویق گرم حضارقرارگرفت.  

دکترحسن خجسته؛آموزش اخلاق مدیریت

دکتر حسن خجسته، معاون طرح وبرنامهءسازمان صدا و سیما و مدیرسابق صدای جمهوری اسلامی ایران نیز در دقایق پایانی این مراسم به جمع حاضران پیوست. او که استاد علوم ارتباطات دردانشگاه نیز هست، تلاش ساعد باقری را ستودنی توصیف کرد و گفت:

متاسفانه هم در ایران و هم در بخش اعظمی از دنیا، مدیریت مبتنی بر نگاه طبقاتی است. به گونه ای که وقتی فردی به جایگاه مدیریتی می رسد، از امتیازات و مزایایی برخوردار می شود و از همین رو، برای خود منزلتی خاص در نظر می گیرد. این مزایا ، خصلت هایی رابه دنبال داردوفرد مدیر را در نظام طبقاتی مدیریتی قرار می دهدوبین اوودیگران فاصله ایجادمی کند.

وی افزود: اگر بتوانیم  ساختار حاکم بر نظام مدیریت اجرایی را در دوره ای 10 ساله عوض کنیم، به قول استاد باقری، او دیگر "رئیس" نیست بلکه "مدیر" است.

دکتر خجسته افزود: کتاب «مدیرباش، رئیس!» می تواندنقش مفیدی درآموزش اخلاق مدیریت، مبتنی برادبیات کهن ،امادر چهارچوبی جدید، داشته باشد.

حضور چهره های فرهنگی و هنری

در  آئین رونمایی از کتاب«مدیر باش، رئیس» چهره های نام آشنایی چون فاطمه راکعی، سید محسن و سید حسین موسوی بلده، اسرافیل شیرچی، رسول مرادی، بیوک ملکی، وحید امیری، سید عباس سجادی، لطف الله ساغروانی، سید اکبر میر جعفری، جواد زهتاب، خونمری، فرضی، صالحی، امیر کمالی،خلیل جوادی و همچنین خانواده های مرحوم سید حسن حسینی و مرحوم قیصر امین پور حضور داشتند.
سید پوریا محمودی نیز مجری این مراسم بود.



تعداد بازدید : 5321
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...